Montserrat

131 agulles de Montserrat s'il·luminaran pels presidents de la Generalitat per la Diada

La iniciativa porta el nom Llum i Llibertat i es farà la nit del 10 a l'11 de setembre

RedaccióActualitzat

La nit del 10 a l'11 de setembre s'il·luminaran cent trenta-una agulles de Montserrat per recordar els 131 presidents catalans. La iniciativa porta el nom de Llum i Llibertat i l'organitzen la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, Artistes de la República i l'ANC, amb la col·laboració d'Òmnium.

Mig miler d'escaladors professionals pujaran simultàniament per instal·lar uns leds que estaran encesos tota la nit. Aquests dies s'estan fent proves.

En principi, els participants han rebut instruccions dels organitzadors. Els han explicat on tindran cobertura de mòbil, on podran aparcar i tots els detalls que facilitaran la seva feina.

 

 

Els escaladors també estudien on podran passar la nit, ja que hauran de fer bivac o, simplement, estar desperts gaudint de l'indret.

Una agulla per cada president

Les agulles s'han repartit entre tots els escaladors dels centres excursionistes, de manera que, per exemple, al Centre Excursionista de Navàs li han tocat dues agulles.

Una és la del pla de les Taràntules. No és gaire difícil i és a 1.001 metres sobre el nivell del mar. Aquesta, en concret, estarà dedicada al president de la Generalitat Jordi Sanç, que va exercir el càrrec del 1509 al 1512.

 

 

Un led sobre un trípode

El llum que han d'instal·lar no és gaire sofisticat i no suposarà cap perill d'incendi. Es tracta d'un trípode, una bateria i una bombeta led freda allargada.

La intenció és que totes les bombetes s'encenguin al mateix moment, sincronitzadament, durant la posta de sol, cap a un quart de nou del vespre. La il·luminació es mantindrà encesa fins a les 7 del matí de l'endemà, per la Diada. El muntatge lumínic es podrà veure des de 40 quilòmetres de distància.

 

 

Els organitzadors proposen a especialistes en fotografia nocturna que aportin les seves obres per fer una difusió massiva a les xarxes d'aquesta iniciativa.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut