Barcelona

130 instituts de Secundària avancen la digitalització total de les seves aules

130 instituts de Secundària avançaran a finals d'aquest any la digitalització total de les seves aules. Aquests centres, que ara combinen els mètodes tradicionals amb alguns elements de les aules digitalitzades, dotaran els seus alumnes d'ordinadors portàtils abans de Nadal en lloc de fer-ho el curs que ve. Així ho ha anunciat el conseller d'Educació, Ernest Maragall, que ha explicat que això suposarà la compra d'uns 20.000 portàtils. Aquests nous ordinadors a Catalunya, a diferència d'altres comunitats, els hauran de cofinançar els pares. Maragall ha valorat molt positivament els primers mesos de funcionament del projecte 1x1 de digitalització.

Actualitzat
L'arribada dels ordinadors portàtils als instituts catalans s'accelerarà respecte al que estava previst gràcies a un conveni que firmaran pròximament la Generalitat i el Ministeri d'Educació. Les dues administracions aportaran més de 15 milions d'euros cadascuna perquè abans que acabi l'any es passi de 70 a 200 centres en què cada alumne de Secundària treballi amb el seu ordinador. En total, seran 130 els instituts que se sumaran a la digitalització abans de Nadal.

Maragall aplaudeix l'arrencada del procés de digitalització

"La nostra primera impressió és indiscutiblement positiva", ha dit Maragall, que ha subratllat que els docents valoren sobretot "la satisfacció dels alumnes i la influència positiva que té en l'actitud i l'interès que mostren per protagonitzar el seu aprenentatge en base a aquest procediment".

Amb la incoporació d'aquests 130 centres al procés de digitalització, Catalunya se situa al capdavant de les comunitats autònomes en incorporació d'aquestes eines, segons ha avançat el conseller d'Educació.
Anar al contingut