Acte de Dolça Revolució, a Balaguer, amb Josep Pàmies, el segon a l'esquerra
Acte de Dolça Revolució, a Balaguer, amb Josep Pàmies, el segon a l'esquerr

120.000 euros de multa per difondre falses teràpies contra el càncer i l'autisme

Són dos expedients a Josep Pàmies i Dolça Revolució per la venda d'MMS i de plantes per curar el càncer i encara queda un tercer expedient per tramitar

Actualitzat

El Departament de Salut ha sancionat de moment amb 120.000 euros Josep Pàmies, el pagès de Balaguer que defensa les propietats de les plantes contra malalties com el càncer, i la seva associació Dolça Revolució en dos expedients diferents.

El primer es va obrir a principis del 2018, quan Salut va detectar que la pàgina web de l'entitat oferia uns productes fets amb plantes que prometien curar el càncer i la leucèmia. La multa inicial va ser de 30.000 euros, però l'associació de Pàmies va reconèixer la seva responsabilitat i es va reduir la sanció a 18.000 euros.

La segona multa, de 90.000 euros, és per la venda d'MMS, l'anomenat "suplement mineral miraculós" per curar l'autisme. A la seva web, afirmava que l'autisme es pot curar amb una substància semblant al lleixiu. Pàmies encara no ha respost a aquesta segona sanció que encara pot recórrer.

Queda pendent, a més, un tercer expedient per l'acte celebrat a Balaguer per l'associació de Pàmies Dolça Revolució, encara en tràmit.
 

 

La ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, també va anunciar fa uns dies que el govern espanyol presentaria una denúncia a la fiscalia contra l'associació de Pàmies, ja que el producte MMS està prohibit des del 2010 per l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris.

ARXIVAT A:
CàncerSalut
Anar al contingut