Un grup de persones ataquen l'aparador d'un comerç al centre de Barcelona (EFE/Quique García)

12 menors entre els 18 detinguts per pillatge i danys durant les protestes per Hasél

Després de 4 mesos d'investigació, s'han fet les detencions en una operació a Barcelona i l'àrea metropolitana que continua oberta

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han detingut aquest dijous 18 persones, 12 de les quals menors d'edat, per la seva suposada vinculació amb el pillatge i danys a comerços i entitats bancàries del centre de la ciutat durant els disturbis de febrer passat per l'empresonament del raper Pablo Hasél.

Segons el comunicat de la policia catalana, s'ha dut a terme aquest matí una operació en la qual s'han detingut vuit joves a Barcelona i deu a municipis pròxims.

Més de la meitat tenen antecedents policials relacionats amb delictes contra el patrimoni. A més, entre els detinguts n'hi ha cinc que estan acusats de recaptació, és a dir, de revendre el material sostret.

Maniquins tombats per terra en un aparador assaltat (Reuters/Nacho Doce)

Les detencions són el resultat de les investigacions que es van iniciar per identificar, localitzar i arrestar els presumptes autors dels robatoris amb força a botigues i entitats bancàries, danys, actes de pillatge i saquejos que hi va haver els dies que van seguir l'empresonament de Pablo Hasél, el 16 de febrer. La presó del raper va desencadenar protestes i aldarulls arreu de Catalunya durant dies.

 

De l'anàlisi del perfil dels sospitosos identificats, la policia conclou que no pertanyen a cap grup organitzat i es tracta de persones, la majoria menors, que, "aprofitant l'anonimat que proporciona la gran quantitat de concentrats que participaven en les diferents manifestacions, van aprofitar la situació per fer actes vandàlics indiscriminats als diferents establiments del centre de la ciutat", segons el comunicat policial.

 

Un manifestant a l'interior d'un aparador assaltat (EFE/Quique García)


Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona mantenen obert el seu dispositiu, per la qual cosa no es descarten més detencions.

 

 

ARXIVAT A:
Pablo HasélPolicial
Anar al contingut