Los Angeles

"12 anys d'esclavitud" atura l'allau de "Gravity" amb l'Oscar a la millor pel·lícula

L'odissea espacial de "Gravity" ha aconseguit 7 Oscars -el de millor director i sis més de tècnics-, però el drama duríssim de Steve McQueen s'ha alçat amb el guardó a la millor pel·lícula en la 86a edició dels premis Oscars .

Cate Blanchett ha guanyat l'Oscar a la millor actriu per "Blue Jasmine" i Matthew McConaughey al millor actor per "Dallas Buyers Club".

RedaccióActualitzat

"12 anys d'esclavitud" s'ha alçat com la millor pel·lícula de la 86a edició dels Oscars. Aquest drama duríssim dirigit per Steve McQueen també ha guanyat un Oscar al millor guió adaptat i per l'actuació de Lupita Ndiongo com a millor actriu de repartiment. S'han complert els pronòstics i finalment "12 any d'esclavitud" s'ha imposat a la cerimònia que s'ha celebrat al Dolby Theatre de Los Angeles.

Tot i això, la pel·lícula del mexicà Alfonso Cuarón ha estat la gran dominadora de la nit. "Gravity", l'odissea espacial protagonitzada per Sandra Bullock, ha guanyat un total de 7 estatuetes. Aquesta producció començava arreplegant tots els premis tècnics pel muntatge, efectes visuals, barreja de so, banda sonora, fotografia i muntatge. I la cirereta ha estat el premi per a Cuarón, per la seva direcció en un film que ha revolucionat la manera d'enregistrar.

L'ensopegada de la vetllada l'ha tinguda "La gran estafa americana". El film de David O'Russell tenia 10 nominacions i s'ha quedat sense res.

En canvi, "Dallas Buyers Club", la dramàtica lluita d'un home contra la sida i les farmacèutiques, ha guanyat tres premis: millor actor pel gran paper de Mathew McConaghey; el seu company Jared Leto ha guanyat el premi a l'actor de repartiment per la interpretació d'un transexual. I també el premi al millor maquillatge.

L'australiana Cate Blanchett ha fet complir els pronòstics i s'ha endut l'Oscar com a millor actriu pel seu paper de dona rica, afectada i abandonada a "Blue Jasmine", de Woody Allen.

Pel que fa a "Frozen", s'ha endut dos guardons. La pel·lícula de la factoria Disney ha rebut el premi a la millor pel·lícula d'animació i el de la cançó original per "Let it go".

Mentre,"La gran belleza" de Paolo Sorrentino, ha rebut l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa.

Consulta tots els premis dels Oscars 2014 aquí. També pots repassar com us hem explicat la gala i les anècdotes de la nit.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut