La "premier" britànica Theresa May ahir dissabte a Downing Street (Reuters)
La "premier" britànica Theresa May ahir dissabte a Downing Street (Reuters)
Londres

Onze ministres haurien demanat la dimissió de Theresa May a canvi de l'acord pel Brexit

Mitjans britànics apunten a un complot entre onze ministres per forçar la dimissió de la "premier" britànica a canvi d'acceptar l'acord del Brexit

RedaccióActualitzat

El ministre d'Economia britànic, Philip Hammond, ha sortit aquest matí en defensa de la cap de gabinet, Theresa May, després que alguns mitjans com la BBC informessin d'un possible "complot" per fer-la fora.

Segons la cadena pública anglesa, May aconseguiria els vots necessaris per tirar endavant l'acord del Brexit si promet dimitir immediatament. Apunta que diversos parlamentaris i onze ministres del seu equip podrien fer marxa enrere i votar sí a l'acord proposat per la Unió Europea si Theresa May es compromet a no ser al capdavant de la pròxima ronda de negociacions.

Alguns mitjans apunten, fins i tot, que la conspiració d'aquests onze ministres per forçar la sortida de la "premier" britànica es materialitzaria a la reunió setmanal del gabinet dilluns al matí.

El ministre de Finances, Philip Hammond, assegura que canviar la primera ministra abans del Brexit no solucionarà res. En una entrevista a la cadena Sky News, Hammond ha negat que hi hagi cap complot per substituir Theresa May per David Lidington, l'actual ministre de Gabinet, que assumiria el càrrec de primer ministre de forma provisional. Philip Hammond diu que ara no és el millor moment de canviar les peces del tauler:

"Soc realista que potser no som capaços d'obtenir una majoria per l'acord del Brexit proposat per la primera ministra, i en aquest cas el parlament haurà de decidir no només que és el que no vol, sinó a favor de què està."

"Parlar de canvis entre els jugadors del tauler en aquest moment, francament, no beneficia ningú."

 

David Lidington ha negat aquest migdia l'existència de qualsevol possible conspiració contra May i ha assegurat que ell no té cap intenció d'ocupar el seu lloc a Downing Street:

"No tinc temps per a complots."

 

Les crítiques a la primera ministra Theresa May s'han multiplicat des que dimecres va insinuar en un discurs televisat que els membres del Parlament són els culpables de la crisi del Brexit i els demanava repensar la seva oposició frontal a l'acord amb la UE.

 

La multitudinària manifestació d'aquest dissabte a Londres, on prop d'un milió de persones van sortir al carrer per demanar un segon referèndum del Brexit no ha fet més que qüestionar la figura de la premier britànica i la seva gestió de la crisi.

 

Malgrat les pressions del carrer, de l'oposició i també des de dins del Partit Conservador i del mateix equip de govern, Downing Street assegura que Theresa May no té cap intenció de presentar la seva dimissió.

ARXIVAT A:
BrexitTheresa May
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut