El Parlament Europeu suspèn l'acreditació provisional dels eurodiputats espanyols
Puigdemont, ahir a la porta del Parlament Europeu on li van vetar el pas

Onze eurodiputats porten el veto a Puigdemont a la defensora del poble europeu

RedaccióActualitzat

El rebuig a acreditar Carles Puigdemont i Toni Comín com a eurodiputats arriba a la defensora del poble europeu. Onze eurodiputats de sis països diferents i quatre grups parlamentaris han enviat una carta conjunta al president de l'Eurocambra, Antonio Tajani, als 14 vicepresidents europeus i a Emily O'Relly, defensora del poble, per denunciar la instrucció de no autoritzar l'entrada dels dos eurodiputats catalans.

Els onze europarlamentaris formen part de la Plataforma de diàleg UE-Catalunya. Són l'eslovè Ivo Vajgl, que va declarar com a testimoni al judici del procés; el flamenc del NVA, Mark Demesmaeker, la basca del PNB, Izaskun Bilbao; la italiana Barbara Spinelli; els irlandesos del Sinn Féin, Martina Anderson i Matt Carthy; la portuguesa del Bloc d'Esquerres, Marisa Matias; l'estoni Indrek Tarand, i els tres eurodiputats catalans: Ramon Tremosa, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé.

En la carta, recorden que la llista de Puigdemont i Comín va obtenir més de 1.025.000 vots el 26 de maig i assegura que la decisió del Parlament Europeu és un "cas clar de discriminació política".

Demanen al Parlament que "rectifiqui i respecti els resultats de les eleccions". També citen el cas de Junqueras, en presó preventiva des del novembre del 2017.

Aquests onze eurodiputats formen part del grup de l'ALDE, dels conservadors i reformistes, de l'Esquerra Verda Nòrdica i dels Verds - Aliança Lliure Europea.

ARXIVAT A:
Eleccions europees 26MCarles PuigdemontToni ComínOriol JunquerasUnió Europea
Anar al contingut