11.600 persones s'afegeixen a les llistes de l'atur aquest agost

A Espanya, és la pitjor pujada de l'atur d'un agost des del 2011

Actualitzat

Com és tradició, el mes d'agost no ha estat gaire bo per al mercat de treball.

L'atur ha pujat a Catalunya a l'agost en 11.600 persones, segons les dades del Ministeri de Treball. Ara hi ha 380.000 persones sense feina registrades a les oficines d'ocupació públiques.

Amb tot, l'atur és un 4% inferior a fa un any. Per demarcacions, a Girona i Barcelona és on més ha crescut el nombre de desocupats.

Al final de la temporada s'acaben molts contractes lligats a l'estiu, sobretot en l'hostaleria i el comerç. Per això, la pujada de l'atur s'ha notat en gairebé tots els sectors, però especialment els serveis. A l'agricultura, en canvi, hi ha menys aturats.

 

A Espanya, la pitjor pujada de l'atur d'un agost des del 2011

A Espanya, la xifra total d'inscrits a les oficines d'ocupació també ha pujat respecte al juliol, en 47.047 persones. Ara mateix hi ha 3,2 milions de persones sense feina. Ha estat la pitjor pujada de l'atur en un mes d'agost des del 2011. Per sectors, on ha pujat més l'atur és en el de serveis.

Catalunya és la segona comunitat, després de les Balears, en què l'atur ha augmentat més en termes percentuals.

Pel que fa a la creació d'ocupació, tampoc ha anat gaire bé. A l'agost es van perdre 202.996 afiliats a la Seguretat Social respecte al mes anterior al conjunt d'Espanya, fins als 18.839.814, a causa, sobretot, de la frenada en el sector turístic.

ARXIVAT A:
Atur
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut