10N: quartes eleccions generals en quatre anys, una despesa global de 520 milions

Més de 5 milions i mig de catalans estan cridats a les urnes

Actualitzat

Sis mesos i mig després de les últimes generals, aquest diumenge, a les 9 del matí, tornaran a obrir els col·legis, en les quartes eleccions generals des del 2015. D'aquestes quatre convocatòries, tres han estat anticipades. Això ha suposat una despesa addicional de 136 milions d'euros, que ha obligat el govern espanyol a aprovar una modificació pressupostària. 

Des del desembre del 2015, votar ha tingut un cost de 520 milions d'euros. Un pressupost destinat, principalment, a pagar la feina de Correus per fer arribar el vot a distància o la propaganda, però també la impressió de paperetes i sobres, i el desplegament dels agents policials que vetllaran per la seguretat de la jornada electoral.

 

Catalunya tria 48 diputats

A Catalunya, 5.600.000 persones estan cridades a les urnes i podran votar els representats a les Corts Generals els pròxims quatre anys. De les urnes en sortiran els 48 diputats al Congrés i els 16 senadors que s'elegeixen a Catalunya.

Per províncies, 32 diputats a Barcelona; 6 a Girona i a Tarragona, i 4 a Lleida. I de senadors se'n trien 4 per província.

 

 

Dues urnes diferents: una per dipositar-hi els sobres de color blanc, els del Congrés, i una altra per introduir-hi els de color sèpia, els del Senat. Unes urnes que es distribuiran per més de 8.300 meses electorals repartides en els 2.600 col·legis que hi haurà per tot el territori.

 

 

Els primers resultats d'aquesta nova convocatòria electoral se sabran a partir de les 9 del vespre.

ARXIVAT A:
Eleccions generals 2019-10N
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut