Santa Perpètua de Mogoda

100 roses grogues coincidint amb els 100 dies a la presó dels Jordis

Desenes de familiars i amics de Jordi Cuixart, a la casa familiar del president d'Òmnium per dur roses grogues als seus pares

Actualitzat

Desenes de familiars i amics de Jordi Cuixart s'han apropat aquest dimecres a la casa familiar del president d'Òmnium a Santa Perpètua de Mogoda per donar 100 roses grogues als seus pares i traslladar-los el seu "escalf i solidaritat". Es tracta d'una iniciativa impulsada pels amics i familiars de Cuixart, que es duu a terme quan es compleixen 100 dies del seu empresonament i el de Jordi Sànchez a Soto del Real.

La primera persona que ha pres part en aquesta acció ha estat ha estat Marcel Mauri, vicepresident i portaveu d'Òmnium Cultural, que ha explicat que l'objectiu és donar suport a la família i "convertir una vergonya democràtica en un gest de generositat i tendresa":

"Ens mantenim ferms i denunciem la injustícia que suposa que un home de pau com en Jordi estigui empresonat."

Joan Marc Flores, amic de la infància de Cuixart, ha detallat que cada flor anava acompanyada "d'una targeta amb un missatge escrit a mà lligat al Jordi, ja siguin paraules d'un poema, mots que ell acostuma a fer servir en les seves cartes, o noms de persones". Algunes d'aquestes paraules eren "cultura", "lluites compartides" o "Muriel".

"Coincidint amb els 100 dies, que és una data prou assenyalada, volíem fer alguna cosa senzilla, i què més senzill que portar roses als seus pares."

 

Concentracions contra "la repressió"

Al vespre, centenars de persones s'han concentrat davant de la Delegació del govern espanyol a Barcelona per reclamar la llibertat de Sànchez i Cuixart, quan es complien cent dies del seu empresonament i el mateix dia que la Guàrdia Civil ha registrat les seus de l'ANC i Òmnium Cultural. La mobilització l'han convocada els Comitès de Defensa de la República (CDR) amb el lema "Davant la repressió, ja n'hi ha prou de silenci, trenquem la normalitat."

També s'han convocat concentracions davant les seus de les subdelegacions del govern espanyol a Tarragona, Lleida i Girona.

Entrevista al "Més 324"

A la nit, el programa "Més 324" ha entrevistat les parelles de Sànchez i Cuixart, Susanna Barreda i Txell Bonet. Totes dues han ofert relats molt personals de les vivències dels seus companys i d'elles mateixes davant del fet que els líders de l'ANC i Òmnium estiguin empresonats.


ARXIVAT A:
Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut