100 anys de la Bauhaus amb un museu a Dessau amb segell barceloní

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha inaugurat aquest diumenge el museu

Actualitzat

Obren un museu dedicat a la Bauhaus a Dessau, la ciutat on va néixer el corrent artístic. Coincidint amb el centenari d'aquest moviment, la cancellera alemanya, Angela Merkel, ha inaugurat aquest diumenge el museu, que és obra d'una firma d'arquitectura de Barcelona.

 

Edifici original de la Bauhaus a Dessau, de Walter Gropius

 

Merkel ha instat a mantenir viu l'esperit Bauhaus per trobar noves idees per redissenyar el món i donar solucions a problemes actuals, com el de la vivenda assequible.

 

Angela Merkel inagurant el museu de la Bauhaus a Dessau

 

Un museu amb segell barceloní

La Bauhaus va marcar el disseny i l'arquitectura moderns. L'edifici del museu és obra del jove despatx d'arquitectura barceloní Addenda i es va imposar entre més de 800 propostes de tot el món.

Tot i l'admiració per la Bauhaus, Roberto González, un dels creadors del museu i arquitecte d'Addenda, assegura que en cap moment ha volgut imitar l'estil dels grans arquitectes del moviment germànic:

"De forma conscient, volíem agafar distància amb l'arquitectura de la Bauhaus, sobretot perquè el museu serà a Dessau, on hi ha els dos edificis més representatius de la Bauhaus."

 

Roberto González, un dels arquitectes del museu

 

L'edifici es coneix com la caixa negra, una gran sala de 100 metres de llarg per 19 d'ample. És un museu que acollirà milers d'objectes quotidians relacionats amb la Bauhaus, com les cadires tubulars i els llums de taula flexibles.

 

La cadira tubular, típica de la Bauhaus

ARXIVAT A:
Museus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut