Jennifer Wenisch s'ha tapat la cara amb una carpeta durant el judici (Reuters)

10 anys de presó per a la membre d'Estat Islàmic que va deixar morir una nena yazidita

Jennifer Wenisch, nascuda a Alemanya però resident a l'Iraq, va observar com el seu marit, combatent del grup terrorista, lligava la nena a ple sol i la deixava morir de set

Actualitzat
TEMA:
Iraq

La yazidita és la minoria religiosa més antiga de l'Iraq, i un dels principals objectius d'Estat Islàmic mentre el grup terrorista va controlar bona part del país.

Es calcula que, entre 2014 i 2019, Estat Islàmic va provocar la fugida de l'Iraq de 200.000 yazidites, va matar uns 3.200 homes i va convertir en esclaves sexuals a 3.500 dones i nenes.

Les yazidites que no van aconseguir escapar de la neteja ètnica van acabar assassinades o segrestades i esclavitzades. És el cas de la Jihan, violada sistemàticament per un combatent d'Estat Islàmic.

Algunes dones van ser segrestades juntament amb les seves filles, per petites que fossin. Li va passar a la Nora, una dona iraquiana que va ser esclavitzada per una parella. 

El marit, Taha al-Jumailly, era combatent d'Estat Islàmic; la seva esposa, Jennifer Wenisch, era una ciutadana alemanya convertida a l'Islam que formava part de l'equip antivici. 

Un dia, la filla de la Nora, de només cinc anys, va orinar al llit on dormia; per castigar-la, al-Jumailly va decidir encadenar-la a ple sol; la seva esposa no va fer res per evitar-ho. La nena va acabar morint de set.

Aquest dilluns, Wenisch ha estat condemnada per un tribunal de Munic a 10 anys de presó. Se li atribueixen dos crims contra la humanitat en forma d'esclavitud, a més de ser còmplice de l'assassinat de la nena. En el judici ha estat clau el testimoni de la Nora.

Per la seva part, A0l-Jumailly també serà jutjat a Alemanya, en el seu cas a Frankfurt. El veredicte es coneixerà el mes de novembre.

A tots dos se'ls ha pogut jutjar a Alemanya gràcies al principi de jurisdicció universal, que permet les actuacions judicials en casos de crims de guerra, independentment del territori en què es produïssin.

ARXIVAT A:
Iraq Estat Islàmic
Anar al contingut