Sant Joan Despí

10 anys de Mic: un fenomen per a tota una generació

Aquest dimecres, un programa especial del Super3 ha celebrat l'aniversari d'aquest peluix taronja tan entranyable

RedaccióActualitzat

El millor amic de molts nens, el seu ninot inseparable... El simpàtic i rialler personatge del Super3, el Mic, ja ha complert 10 anys, tot i que a la pantalla en segueix tenint dos. Amb ell s'han fet grans molts nens i nenes. El secret de tanta estima: un personatge de la mateixa edat a qui li passa el mateix.

Un titella carbassa, amb el nas vermell i les cames llargues

Laia Gimó, directora i productora de Mic, ha assegurat al programa "Els Matins" que mai s'haguéssin imaginat el ressò que acabat tenint el personatge, que va començar amb una emissió diària de cinc minuts, però que avui ja supera els quaranta.

La idea del Mic sempre ha estat agradar als més petits, per això va dirigit a nens d'entre 1 i 5 anys. El programa els vol ajudar a entendre tot el què els passa: quan estan tristos, quan volen compartir, quan van a la taula, quan van a dormir o quan tenen por.

 

 

Per fer-ho el programa va pensar en una titella, un element proper i carismàtic. Mercè Framis és la titellaire principal, qui li dona veu, però per moure'l calen entre tres i quatre persones: cap, braços, mans, peus... El Mic es mou de manera delicada i sincrònica. Framis reconeix que és una feina "molt bonica" perquè "és un treball en equip que arriba a molta gent".

Al Mic l'acompanyen en Cincsegons, el cargol i la mosca. En Cincsegons, el seu millor amic, domina les paraules, sap moltes coses, i l'ajuda en els petits conflictes.

Un programa per mirar i per tocar

Tal com ha explicat Gimó, el Mic sempre s'ha plantejat fomentar la necessitat de descobrir i de tocar-ho tot, "encara que la tele no es toqui, que el nen en tingui ganes".

També ensenya cançons i jocs. El Mic ha aconseguit traspassar la pantalla i convertir-se en tot un fenomen entre els més petits de Catalunya.

 

 

El Mic, més que un programa de televisió

El Mic es ven com a nino, i a finals de juliol estarà disponible a les botigues, després que ha costat molt de trobar durant uns mesos. Aquesta temporada, un canvi de fabricant ha fet que faltés als comerços i que alguns aprofitessin que els nens l'estimen tant per fer negoci venent-lo per internet, fins i tot a uns preus fora de mida.

El programa "MIC" també ha editat llibres de cartró, ha editat dos discos i s'han editat vuit DVDs. El 2016 el programa va engegar un projecte global multimèdia, "El cançoner del Mic", un recull del patrimoni musical tradicional infantil català. A partir de cançons tradicionals, s'elaboren vídeos amb una posada en escena acurada, adaptada a cada tema.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut