"10.000 km", premiat al Seattle film festival

El director Carlos Marquès-Marcet s'ha endut el Gran Premi del Jurat al millor director novell pel seu treball a '10.000 km' al Seattle International Film Festival.

La 40a edició del Seattle International Film Festival ha premiat l'"opera prima" de Carlos marquès-Marcet "10.000 km" amb el premi a millor director novell. La pel·lícula concorria en la secció Ambiente: New Spanish Cinema.
 
 "10.000 km" es va estrenar el 16 de maig a les sales de cinema i va ser la pel·lícula sorpresa i gran triomfadora al Festival de Màlaga, amb 5 guardons: la Bisnaga d'Or a la millor pel·lícula, el premi a la millor direcció, millor guió novell, premi especial del jurat de la crítica i premi a la millor actriu "ex aequo" per a Natalia Tena. A més, Natalia Tena i David Verdaguer van obtenir el premi a la millor actuació duo del jurat de la 21a edició del South By Southwest.

Carlos Marquès-Marcet utilitza aquesta història d'amor per parlar de la manera com la tecnologia condiciona les relacions personals i redefineix el concepte de distància en l'actualitat. 10.000 quilòmetres és la distància que hi ha entre Los Angeles i Barcelona. La història explica com una parella que després d'un temps de convivència s'ha de separar durant un any i com aquesta separació afecta la relació.

És una producció de Lastor Media en coproducció amb La Panda i la participació de TVC, TVE, ICEC, Media i Ymagis.
 
Sinopsi:
Alexandra i Sergio són una parella que, per qüestions d'estudis, s'han hagut de separar durant un any. L'Alexandra se'n va a viure a Los Angeles, mentre que en Sergio es queda al pis de Barcelona. La seva relació sentimental es manté gràcies a les noves tecnologies. Concretament, gràcies a Skype. Però, malgrat que es puguin sentir molt a prop, les seves vides continuen fora de les pantalles.
 
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció: Carlos Marquès-Marcet
Guió: Clara Roquet i Carlos Marquès-Marcet
Producció: Tono Folguera i Sergi Moreno
Intèrprets: Natalia Tena i David Verdaguer
Direcció de fotografia: Dagmar Weaver-Madsen
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut