Control d'alcoholèmia.
Control d'alcoholèmia.
Barcelona

1.300 agents dels Mossos es despleguen per tot el territori la nit de Cap d'Any

El dispositiu especial de seguretat per a la nit de Cap d'Any el formen 1.346 mossos d'esquadra, 319 dels quals són de l'àrea de trànsit. L'objectiu és prevenir incidents i aldarulls en els actes organitzats per celebrar el canvi d'any, així com evitar possibles accidents de trànsit. Per aquest motiu, durant tota la nit es faran al voltant d'uns 70 controls preventius d'alcoholèmia i drogotest.

RedaccióActualitzat
Els controls es faran a les vies on es preveu més presència de vehicles i en les que tinguin una especial incidència en la mobilitat de l'oci nocturn.

També es reforçarà la vigilància a les principals zones d'oci nocturn, per evitar baralles i actes incívics i garantir una festa tranquil·la. Els agents faran inspeccions a locals d'oci per assegurar, entre altres, el compliment de la normativa vigent pel que fa a l'aforament i l'entrada de menors.

Alhora, els Mossos d'Esquadra tenen previst intervenir en cas de festes no autoritzades i en cas d'instal·lacions d'equips de música en espais no autoritzats.

La Plaça de Catalunya, blindada

A Barcelona, com cada any, la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d'Esquadra repeteixen el dispositiu especial a la plaça de Catalunya per la celebració del Cap d'Any. 250 agents dels dos cossos blindaran la plaça per evitar que s'hi entrin ampolles i llaunes.

A tres quarts de deu de la nit aproximadament  s'ha tallat el trànsit i tancat els accessos del costat mar del metro i els ferrocarrils. A partir d'aquí s'han establert set filtres de control i s'obligarà a deixar ampolles i llaunes, i a buidar-ne el contingut en gots de plàstic.

L'any passat es van aplegar a la plaça unes 40.000 persones, la majoria turistes. L'intendent major de la Guàrdia Urbana, Jesús Hernando, ha explicat que s'ha contactat amb el gremi d'hotels perquè informin els clients que no es fa cap festa a la plaça Catalunya, per evitar aglomeracions.

Hernando ha assegurat que la presència de la pista de gel al centre de la plaça no dificultarà gens el dispositiu. A la una de la matinada es començarà a netejar la plaça.

Anar al contingut