Avis i Àvies per la Llibertat a l'Audiència de Tarragona amb el manifest d'autoinculpació per l'1-O. (ACN)
Tarragona

1.229 Avis i Àvies per la Llibertat s'autoinculpen de l'1-O davant la fiscalia

Demanen ingressar a la presó a canvi de l'alliberament dels polítics i líders independentistes

RedaccióActualitzat

Més de 1.200 membres dels col·lectius Avis i Àvies per la Llibertat de tot Catalunya es declaren responsables del referèndum de l'1 d'octubre. Demanen ingressar a la presó a canvi que surtin alliberats els polítics i líders independentistes empresonats.

El manifest, subscrit i signat per 1.229 membres de col·lectius d'Avis i Àvies per la Llibertat estesos per tot Catalunya sota el denominat moviment Taca d'Oli, argumenta que els signants es declaren "culpables de voler la República Catalana". Per això, diuen, "som nosaltres els que hem d'ingressar a la presó".

Els activistes diuen que els polítics empresonats es van limitar a complir el mandat de votants com ells i, per tant, els correspon a ells estar a la presó.

Dijous van presentar el document d'autoinculpació a la fiscalia de l'Audiència de Tarragona.

Els avis ho desmarquen del precedent d'una altra acció d'autoinculpació pel referèndum del 9 de novembre del 2014 perquè, en aquest cas, el grau d'implicació ha estat més gran. "Ens declarem culpables de voler la República Catalana, som nosaltres els qui hem d'ingressar a la presó", exposa el manifest.

 


Al document autoinculpatori, els 1.229 signants afirmen que són "fàcils de localitzar" perquè "sortim periòdicament de forma pacífica i ordenada" per reclamar la llibertat dels líders independentistes que estan a la presó.

"Si voleu continuar amb aquesta farsa de judici, empresoneu-nos a tots; som fàcils de localitzar, sortim sempre de forma pacífica i ordenada".

Un membre del col·lectiu Taca d'Oli a Tarragona, entitat que engloba diverses agrupacions d'Avis i Àvies per la República, ha detallat que la Fiscalia ho "tindrà complicat" ja que "o diuen que no hi tenim res a veure o ens empresonen a tots".

 

Després de presentar el manifest a la Fiscalia, els avis ara esperen resposta. "És complicat que responguin que no hi tenim res a veure, però també és complicat que ens posin a tots a la presó", ha explicat Lluís Jové, representant dels avis a l'àrea del Tarragonès interior.

El moviment d'Avis i Àvies per la República, que es va iniciar a Reus, és ara present a 25 municipis de Catalunya i ha implicat la mobilització de 51.000 persones.

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procésGovern empresonatReferèndum 1-O
Anar al contingut