Una granota vermella de la sèrie "Vida"
Una granota vermella de la sèrie "Vida"
Dijous, a les 23.05, al 33

"Vida" i "L'Àfrica més salvatge", a "Grans documentals 33"

"Vida" ens descobreix la gloriosa diversitat de la Terra i "L'Àfrica més salvatge" ens endinsa en la natura d'aquest ric continent

Aquest dijous, 2 de juliol a les 23.05, el 33 recupera l'espai "Grans documentals 33". Les primeres setmanes es podran veure els capítols de dues grans sèries: "Vida" i "L'Àfrica més salvatge".

"Els reptes de la vida": "Vida" (capítol 1)
Aquest capítol mostra les coses més extraordinàries que han de fer plantes i animals per sobreviure i reproduir-se. Es podran veure imatges increïbles, captades a 1.000 fotogrames per segon: caputxins que obren els fruits de la palmera amb "martells" de pedra, hipopòtams catapultant-se a l'aire des de l'aigua i camaleons robant la presa d'una teranyina. Es mostraran els esprints dels guepards quan fan pinya per tombar estruços, es veuran dofins formant cercles perfectes de llim per atrapar peixos i es nedarà amb una foca que lluita per escapolir-se de l'atac d'unes orques entre els blocs de glaç de l'Antàrtida. Amb tècniques cinematogràfiques d'última generació, "Vida" ha aconseguit copsar seqüències sense precedents, d'una bellesa corprenedora: ocells que corren i ballen damunt la superfície de l'aigua tot desplegant mostres enlluernadores i complicades de festeig i fidelitat, peixos que utilitzen les aletes per alçar el vol i així esquivar els depredadors, mosques que competeixen fent que se'ls inflin els globus oculars en una mena de concurs fascinant… 

"L'Okavango, aigua al desert": "L'Àfrica més salvatge" (capítol 1)
El delta de l'Okavango és un enorme oasi maragda al cor ardent del desert de Kalahari. Alimentat pel riu Okavango i atrapat en un complex cicle d'inundacions i sequeres, és un imant per a les persones i la vida silvestre en aquesta, per altra banda, terra resseca. Mentre que el Kalahari lluita amb el pic de la temporada seca, el delta de l'Okavango ho fa amb les inundacions de les aigües drenades de les pluges d'estiu a Angola. Es triplica de mida i es converteix en un santuari per a la vida. Però aquest delta és una anomalia: tota aquesta aigua no arriba mai al mar. En comptes d'això, es filtra a les sorres assedegades del Kalahari o s'evapora en l'atmosfera, fins que aquestes grans extensions de pantans plorosos finalment sucumbeixen a la calor de la temporada seca de Botswana. El delta es contreu una vegada més, cosa que fa la vida difícil per als seus habitants. Quan les pluges d'estiu, finalment, tornen al delta, el seu cicle anual d'inundacions i sequeres torna a començar i dóna un respir a la terra resseca. Aquest cicle perpetu de mullat i sec és l'ànima d'aquest extraordinari edèn natural.
.

Anar al contingut