Una imatge del documental "Cerdà, un visionari maleït"
Una imatge del documental "Cerdà, un visionari maleït"
Dissabte, a les 22.10, al 33

Urbanisme a Barcelona: "Cerdà, un visionari maleït" i "Barraques. La ciutat oblidada"

A partir del 30 de maig, un cicle de documentals dedicats a la ciutat de Barcelona, al 33. Arrenquem amb "Cerdà, un visionari maleït" i "Barraques. La ciutat oblidada"

Des del 30 de maig fins al 27 de juny, cada dissabte, a les 22.00, al 33, la protagonista és Barcelona.

Barcelona, la "gran encisera" de Joan Maragall, amaga mil secrets, infinites històries d'homes i dones que l'han anat construint durant segles. No hi ha només una Barcelona, n'hi ha moltes, i, aquest mes de juny, el 33 proposa als espectadors un viatge de descoberta per alguns dels indrets més descriptius de la capital catalana, guiats pel cronista de Barcelona, Lluís Permanyer, i la mirada d'altres observadors que s'endinsen en la fascinació de la gran ciutat. Cada nit de dissabte, el 33 emetrà dos documentals, dos indrets i dues mirades diferents sobre Barcelona. El primer documental té el "segell Permanyer", director i presentador d'aquest treball que passeja l'espectador per espais emblemàtics de la ciutat. A continuació, un altre documental, d'autors diversos, que aporta una mirada alternativa o complementària.

Dissabte, 30 de maig

"Cerdà, un visionari maleït" (22.10)
El documental evoca el Pla Cerdà, l'aventura urbanística de dimensions gegantines que va impulsar la ciutat cap a la modernitat i que explica la Barcelona que coneixem avui dia. Una pàgina brillant i decisiva de la seva història que és, al mateix temps, el relat d'una injustícia i d'un maleït Ildefons Cerdà.

"Barraques. La ciutat oblidada" (23.05)
Descobrim una part de la història de Barcelona desconeguda per a molts: la Barcelona barraquista. Cap a l'any 1960, unes cent mil persones vivien en barraques a Barcelona. El documental està construït a partir del relat dels antics barraquistes. Una llarga recerca en arxius públics i particulars ha permès trobar moltes imatges dels barris de barraques.

Anar al contingut