Dijous, a les 23.20, al 33

Una nit de fantasia, thrillers, terror, ciència-ficció i humor a "33 i curtmetratges"

El 33 s'omple de fantasia. Dins el cicle que la franja temàtica del 33 dedica als curtmetratges, coincidint amb la celebració del Festival Filmets de Badalona, es podran veure animacions de contingut fantàstic
Un moment del curt "Invasion day"

Un moment del curt "Invasion day"

Els curts que s'emeten dijous a la nit inclouen produccions reconegudes en diferents certàmens internacionals com és el cas de "The pavement", un thriller nord-americà, en blanc i negre, seleccionat en els prestigiosos premis Polar de la SNCF francesa l'any 2015. Aquest film és un referent dels curtmetratges del gènere. Inquietant producció dirigida per Taylor Engel on la ciutat de nit, uns llavis, el fum d'una pistola, una parella sola, el vent i el vermell de la sang prendran significats diferents segons com es combinin tot i tenir sempre un mateix final.

Una altra de les produccions destacades d'aquesta nit plena de fantasia és el curtmetratge "The race", una producció francesa, dirigida per Michael le Meur, estèticament impactant i on la combinació de les imatges creades amb la utilització de tècniques estereoscòpiques de 3D i la banda sonora s'interpel·len sobre el destí de la humanitat posada dins una cursa d'incert final. Obligada a créixer contínuament sense trobar cap satisfacció, la humanitat accelera el ritme sense saber on. Aquesta cursa és fruit del lliure albir o tot està predeterminat? Potser només som aquí per ballar el so d'una melodia misteriosa d'un flautista llunyà i invisible que mou els fils?

La producció catalana també és present en la cita d'aquesta nit. "La inquilina" és un curt metratge dirigit per Mar Coll en què una versàtil Clara Segura interpreta el paper de l'Anna, una dona de quaranta anys que ha fugit de casa i ha trobat empara a França, on Camille l'ha acollit a casa seva, en un petit poble de sud. L'Anna li vol demostrar el seu agraïment tant sí com no, però l'infern és ple de bones intencions.

Si Clara Segura és un dels atractius de "La inquilina", Aitana Sánchez Gijón ho és de "Disco Inferno", un curt premiat en múltiples festivals, des de Sitges fins al Fantàstic Fest de Texas o el Post Mortem mexicà. Si abans dèiem que l'infern era ple de bones intencions, a "Disco Inferno", una funcionaria infernal té la missió de rescatar la seva cap, però el diable no està per feina i no vol tornar a la rutina diària.

Anar a dormir, cosa que hauria de ser rutinària, pot convertir-se en un malson com el que viuen els personatges animats, generats per ordinador, de "Go to sleep". Una producció nord-americana on una parella té lleugeres diferències de criteri a l'hora d'anar a dormir.

Les projeccions d'aquesta sessió de curtmetratges de dijous es complementa amb "Invasion day", una producció francesa de ciència-ficció on els extraterrestres envaeixen París, sobrevolen la torre Eiffel, ataquen el barri de la Defénse, destrueixen l'Arc de Triomf i, on en un gir inesperat, els pèsols es transformen en projectils ardents incendiaris.

Tots els curts estan disponibles a la carta en aquesta col·lecció. A les xarxes socials ho comentem amb l'etiqueta #Curtmetratges33.