Dilluns, a les 23.15, al 33

Un concert catàrtic, a l'estrena de "Grand piano"

Un jove pianista que va tenir una crisi de pànic escènic torna als escenaris, però un psicòpata l'amenaça
Elijah Wood, protagonista de "Grand piano"

Elijah Wood, protagonista de "Grand piano"

El 33 continua amb el cicle "33 i cinema fantàstic", coincidint amb el Festival de Sitges. Tom Selznick, el pianista amb més talent de la seva generació, ha deixat de fer concerts, víctima del pànic escènic. Anys després d'una interpretació fallida, reapareix davant del públic en un esperat concert a Chicago. Amb el teatre ple de gom a gom i davant d'un públic expectant, Tom troba un missatge escrit a la partitura que ha d'interpretar i que hi ha sobre el piano, a l'escenari: «Si falles una sola nota, moriràs». Tom haurà de salvar la pell sense abandonar l'escenari.

Un film de suspens amb gran virtuosisme visual i vehemència formal. Una posada en escena brillant, amb elegants moviments de càmera. Un repte cinematogràfic en què els diàlegs, l'acció i la música estan perfectament sincronitzats. Cada pla va estar pensat i muntat abans de filmar-se. La pel·lícula té al voltant de 500 plans amb efectes visuals (és un dels films amb més efectes visuals fet a Catalunya).

"Grand piano" és una producció catalana amb vocació internacional amb la participació de TV3, dirigida per Eugenio Mira i interpretada per Elijah Wood i John Cusack. Va inaugurar la 46a edició del Festival de Sitges.

Elijah Wood, conegut per interpretar Frodo a "El senyor dels anells", toca realment en pantalla les peces de piano que interpreta el seu personatge.

TV3 i Catalunya Ràdio acostaran el Festival de Sitges a la seva audiència a través d'aquest especial web Sitges 2016.

FITXA TÈCNICA
Direcció: Eugenio Mira
Guió: Damien Chazelle
Producció: Adrián Guerra i Rodrigo Cortés
Producció executiva: Núria Valls, Lisa Wilson, Myles Nestel, Mikel Lejarza, Mercedes Gamero
Producció associada: Axel Kuschevatzky, César Vargas, Gabriel Arias Salgado
Intèrprets: Elijah Wood (Tom Selznick), John Cusack (Clem), Kerry Bishé (Emma Selznick), Tamsin Egerton  (Ashley ), Allen Leech (Wayne), Don McManus (Reisinger), Alex Winter (assistent), Dee Wallace (Marjorie Green)
Direcció de fotografia: Unax Mendia
Música: Víctor Reyes
Muntatge: J. L. Romeu
Supervisor d'efectes visuals: Àlex Villagrasa