El partit de Champions entre el Barça i el Celtic de Glasgow, el més vist

TV3, líder d'audiència del mes de setembre amb una quota de l'11,4%

TV3 lidera el rànquing dels programes més vistos del mes i ocupa les 10 primeres posicions. TV3 també lidera l'audiència a internet: els "Telenotícies", "Merlí" i "La Riera", el més seguit a la xarxa.

Els tres davanters del Barça celebrant un dels set gols del partit contra el Celtic (Reuters)


TV3 lidera l'audiència del mes de setembre al davant de Telecinco. El lideratge ha estat molt disputat i s'ha decidit per una petita diferència. TV3 se situa en primera posició amb una quota de l'11,42%, seguida per Telecinco, amb un 11,36%. A continuació, en tercer lloc, Antena 3 ha tingut una quota del 9,9%. La 1 i Cuatro, en quart i cinquè lloc, tanquen el mes empatades amb una quota del 6,7%, i superen La Sexta, en sisè lloc, amb una quota del 6,3%.

Pel que fa als canals temàtics, el 3/24 ha tancat el mes de setembre amb una quota de l'1,6% i continua sent el canal de referència informativa dels espectadors catalans, creix dues dècimes i se situa un punt al davant del seu directe competidor. El canal Super3/33 se situa en un 1,2%. Esport3, líder dels temàtics esportius, creix una dècima, tanca el mes amb una quota del 0,9% i amb bons resultats dels seus programes "Esport club" i "El club de la mitjanit".

El programa més vist del dia és de TV3

Els informatius de TV3 continuen sent els preferits de l'audiència catalana, i aquest mes de setembre, dels 30 dies del mes, han liderat l'audiència en 23 ocasions.

Dues de les estrenes de la temporada també han liderat l'audiència del dia. "Merlí", que ha tornat amb força en aquesta segona temporada d'emissió, ho ha fet en dues ocasions. També ha liderat l'audiència del dia el primer "Fora de sèrie", protagonitzat per Carles Puigdemont i Andreu Buenafuente. En aquest quadre d'honor, també hi figura el "30 minuts" titulat "Una altra escola", dedicat a l'educació; un capítol de "Polònia"; la transmissió del Piromusical de les festes de la Mercè i el partit de Champions entre el Barça i el Celtic de Glasgow.

Vint-i-dos programes de TV3, entre els 40 més vistos del mes

TV3 monopolitza les deu primeres posicions del rànquing dels 40 programes més vistos del mes de setembre, on n'ha situat 22. El podi és per al partit de Lliga de Campions entre el Barça i el Celtic de Glasgow, que va tenir una audiència de 940.000 espectadors i un 33,1% de quota. A continuació, el "TN cap de setmana vespre" de l'11 de setembre, amb 634.000 espectadors i una quota del 23,4%, i en tercer lloc, "30 minuts", amb el reportatge "Una altra escola", amb 611.000 espectadors i una quota del 19,9%.

Referència informativa, esportiva i de qualitat

Ja hem esmentat els resultats dels informatius de TV3, que lideren amb escreix la informació televisiva a Catalunya i reben una excel·lent valoració qualitativa al panel GFK, que els considera els més imparcials i creïbles. També en l'àmbit informatiu, el canal 3/24, aquest mes de setembre, obté el millor resultat des del mes de març amb un 1,6%, continua sent la referència en l'àmbit dels canals informatius especialitzats i dobla la quota del seu directe competidor. Cobertures com la de l'Onze de Setembre, dia en què el 3/24 va obtenir una quota del 3,8%, o la transmissió de la sessió de la qüestió de confiança al president Puigdemont, amb una quota del 2,8%, han contribuït a aquest resultat global.

Els canals temàtics continuen sent referència en les seves especialitats.

TV3, la cadena generalista més ben valorada

Un mes més, segons el panel de GKF, TV3 continua sent la cadena generalista més ben valorada amb una qualificació de 8,4, al davant de La Sexta, segona generalista més ben situada, amb un 7,8. Els informatius de TV3, amb una qualificació del 8,5, dominen el rànquing de programes informatius diaris, molt al davant dels seus competidors, i tornen a liderar els rànquings en credibilitat i imparcialitat, segons el panel qualitatiu de GFK.

En l'aspecte qualitatiu, la nova temporada arrenca amb molt bona valoració. "Merlí" i "Emergències" s'estrenen amb un 8,7 i "Fora de sèrie", amb un 8,3. "El foraster a Mercabarna" ha estat qualificat amb un 8,7; el "30 minuts: Una altra escola", amb un 8,5, i el Piromusical de la Mercè, amb un 8,2. Programes consolidats, com "Espai Terra", amb un 9,2, i "El gran dictat", amb un 9, es troben entre els més ben valorats per l'audiència.

"Telenotícies", "La Riera" i "Merlí", líders a la xarxa

A la xarxa, el capítol número 14 de "Merlí", "Els presocràtics", el primer de la nova temporada, ha estat el vídeo més vist d'aquest mes de setembre amb 110.751 usuaris únics que han fet 179.558 visualitzacions. En segona posició, un altre capítol de "Merlí", "Thomas Hobbes", amb 79.865 usuaris i 124.958 reproduccions. Els diferents capítols de "La Riera" també han tingut xifres de reproducció i usuaris molt elevats, entre 30.000 i 43.000 en el cas dels usuaris, i entre les 52.000 i les 67.000, en el cas de les visualitzacions. D'altra banda, el "30 minuts: una altra escola" ha tingut 35.005 usuaris únics i 62.260 reproduccions, mentre que el capítol 1 d'"Emergències" l'han vist 29.399 usuaris, que han fet 43.221 visualitzacions.

En total, la CCMA ha tingut 1.433.575 usuaris únics que han fet 6.446.382 visualitzacions.