La transmissió del Barça-PSG, el més vist del mes
La transmissió del Barça-PSG, el més vist del mes
El Barça-PSG, el més vist del mes

TV3, líder d'audiència del mes d'abril amb una quota del 12,4%

TV3 manté el liderat per vuitè mes consecutiu. Destaquen els bons resultats de la transmissió del Barça-PSG, els "TN", "Polònia", "El foraster" i "Els internats de la por"

TV3 és líder d'audiència del mes d'abril amb una quota del 12,4%, davant de Tele 5, amb un 11,7%, i d'Antena3, amb un 11,3%. A més distància hi ha La 1, en quarta posició i amb una quota del 7,6%; Cuatro, cinquena classificada, amb un 6,9%, i la Sexta, que ha acabat en sisè lloc, amb una quota del 6,6%. Pel que fa als canals temàtics, el canal Esport3 ha tancat el mes d'abril amb una quota de l'1,4%, millor registre des del maig del 2014. El 3/24 es consolida com a referència informativa amb una quota de l'1,2%, mentre que el Super3/33 tanca amb l'1,5%.

Informació, esport i servei, el més vist de l'abril

La transmissió del partit de la Lliga de Campions entre el F. C. Barcelona i el París Saint-Germain, disputat al Camp Nou el 21 d'abril, ha estat el programa més vist del mes a TV3. Va tenir una audiència d'1.189.000 espectadors i un 35,6% de quota, que el situen en primera posició dels 40 programes més vistos a Catalunya, un rànquing en què TV3 ha situat 19 dels seus programes i en què ocupa set dels deu primers llocs. Entre aquests deu primers, a més de la transmissió esmentada, hi ha el resum de l'anada de l'eliminatòria entre el PSG i el Barça, en quart lloc.

També hi figuren tres edicions dels "Telenotícies", en cinquè, vuitè i desè lloc. L'edició del "TN Vespre" del dia 20 d'abril, que coincideix amb l'assassinat del professor de l'Institut Joan Fuster, a Barcelona, ha estat l'informatiu més vist del mes. En sisè lloc hi trobem el capítol d'"El foraster" en què Quim Masferrer visitava Sant Feliu Sasserra. El programa ha acomiadat la temporada després de liderar la seva franja en tots els capítols emesos. També destaca el resultat del documental "Els internats de la por", setè programa més vist del mes d'abril. El treball del tàndem format per Montserrat Armengou i Ricard Belis, en què es denunciaven les vexacions que van patir les persones que van estar internades en centres religiosos o sota tutela de l'Estat durant la dictadura i fins ben avançada la democràcia, va tenir una audiència de 630.000 espectadors i una quota del 19,1%.

El 3/24, referència informativa

El canal informatiu ha tancat el mes d'abril amb una quota de l'1,2%, i dobla els resultats del seu competidor 24H, de TVE. El seguiment constant de l'actualitat consolida el canal 3/24 com a referent informatiu. La transmissió de les compareixences davant la comissió d'investigació sobre el frau i l'evasió fiscals ha tingut un molt bon seguiment per part dels espectadors catalans. En concret, el dia 10 d'abril el 3/24 va tenir una quota del 2,1%, coincidint amb la compareixença d'Alícia Sánchez-Camacho, al matí, i la de Victoria Álvarez, a la tarda, amb una quota del 5% i una audiència de 74.000 espectadors de mitjana.

Esport3, millor registre de l'any

El mes d'abril ha estat molt positiu per al canal Esport3, que ha aconseguit una quota de l'1,4%, una dècima per sobre de la del mes de març i millor registre des del mes de maig del 2014. Cal destacar, a més del bons resultats de les programacions especials de partits de futbol, els excel·lents resultats de les transmissions dels partits de bàsquet de l'Eurolliga, d'una manera especial els del "play-off" entre l'Olympiacos i el F. C. Barcelona, o la final de la Copa de la UEFA de futbol sala entre el Barça i el Kairat.

El més seguit a la web: "Telenotícies", "Cites", "Els internats de la por" i Guardiola

L'audiència a internet del mes d'abril ha estat d'1.238.000 visitants únics, que han fet més de cinc milions de reproduccions. Al capdavant dels programes amb més visitants únics hi ha els "Telenotícies", amb més de 400.000 visitants i gairebé un milió de  reproduccions. A continuació, els 167.000 visitants únics de "La Riera", que han fet més d'un milió de reproduccions dels capítols de la sèrie. Els segueixen "Alguna pregunta més?", "El temps" i "Els matins", tots tres amb gairebé 80.000 visitants únics.

Pel que fa al consum de vídeos en el servei del TV3alacarta, destaca el vídeo en què l'entrenador del Bayern, Josep Guardiola, afirma que "tard o d'hora aconseguirem que tothom entengui que al món es pot parlar amb les mil llengües que hi ha", en referència a l'incident protagonitzat per l'entrenador de l'Eibar quan va abandonar la sala de premsa del camp de l'Almeria en ser increpat per diversos periodistes perquè havia parlat en euskera. Aquest vídeo, en només quatre dies, ha tingut 38.000 reproduccions.

També ha despertat molt d'interès el primer capítol de la nova sèrie "Cites", que des de la seva estrena, el dilluns 27, ha registrat més de 43.000 reproduccions. És el mateix cas del documental "Els internats de la por", que en tres dies, des del dimarts 28, ha arribat a les 22.000 reproduccions.

Anar al contingut