L'especial d'"El foraster" dedicat a Formentera és el programa més vist de TV3 d'aquest mes de juliol
L'especial d'"El foraster" dedicat a Formentera és el programa més vist de TV3 d'aquest mes de juliol
Tanca el mes de juliol amb una quota del 10,1%

TV3, líder d'audiència de la temporada

L'especial d'"El foraster" dedicat a Formentera és el programa més vist de TV3 d'aquest mes de juliol

TV3 domina l'audiència de la temporada i ho fa amb comoditat. La mitjana d'audiència del període comprès entre el setembre del 2015 i aquest mes de juliol se situa en una quota del 12,1%, sis dècimes per davant de T5, que aquest mes de juliol, amb un 12%, ha liderat l'audiència televisiva, seguida d'Antena3, amb un 10,7%. La 1 ha aconseguit un 7,2%, seguida per Cuatro, amb un 6,7%, i La Sexta, amb un 5,8%

Pel que fa als canals temàtics, el 3/24 ha tancat el mes de juliol amb una quota de l'1,5%, una dècima més que el mes anterior, i continua sent el canal de referència informativa dels espectadors catalans i gairebé dobla el seu directe competidor. El canal Super3/33 es manté en un 1,2% i Esport3 tanca el mes amb una quota del 0,7%.

Aquest mes de juliol, TV3 situa 12 programes en el rànquing dels 40 de més audiència. TV3 també lidera el rànquing del programa més vist del dia. En l'aspecte qualitatiu, segons el panel GFK, TV3 continua sent la televisió generalista més ben valorada, i augmenta la seva qualificació de 8,3.

 

Líder de la temporada 2015-2016

TV3 acaba el juliol dominant l'actual temporada televisiva amb una quota del 12,1%, sis dècimes per davant de T5; un punt i dues dècimes més que Antena3, i a cinc punts de La 1. Uns resultats basats en programes que han tingut una molt bona acollida per part dels teleespectadors catalans, com "El foraster", "Cites", "Merlí" o "Catalunya Experience", i que, en molts casos, tornaran amb novetats a partir del mes de setembre a la graella de programació. També han tingut excel·lents resultats d'audiència els programes especials informatius dedicats a les diferents confrontacions electorals celebrades durant aquest període, i les transmissions esportives, especialment les de Champions i la de la final de Copa del Rei entre el Barça i el Sevilla, que va ser el programa més vist de la temporada, amb una audiència d'1.395.000 espectadors i una quota del 42,3% en el cas de la pròrroga.

 

Els "TN", programa més vist del dia

El programa més vist del dia ha estat de TV3 en 24 dels 31 dies de juliol. Els informatius han encapçalat el rànquing dels més vistos en 23 ocasions. L'altre programa que ha estat el més vist del dia és l'especial d'"El foraster" a Formentera.

El "TN migida" ha liderat 15 dies; el "TN cap de setmana migdia", cinc; el "TN vespre", dos; i el "TN cap de setmana vespre", un.

Els "Telenotícies" de TV3 mantenen el lideratge en l'àmbit informatiu en totes les edicions i també tenen una excel·lent valoració qualitativa en l'índex GFK, amb un 8,5.

 

Dotze programes de TV3, entre els 40 més vistos del mes

TV3 situa 12 programes en el rànquing dels 40 més vistos del mes de juliol. Dels 10 programes més vistos, la meitat, 5, són de TV3. La visita de Quim Masferrer, "El foraster", a Formentera ha estat el més vist de TV3, amb una total de 609.000 espectadors i una quota del 24,4%, i ocupa el tercer lloc en el rànquing global darrere la pròrroga i la final de l'Eurocopa, i de la tanda de penals de l'eliminatòria entre Alemanya i Itàlia. En aquest rànquing TV3 hi té programes de tots els àmbits, tant si es tracta d'informatius com d'entreteniment, dramàtics o servei.

Entre els programes més vistos hi ha les diferents edicions dels "Telenotícies": migdia, vespre, comarques i les respectives del cap de setmana. Els informatius de TV3 continuen sent líders en totes les edicions.

L'entreteniment també té el seu lloc entre els programes més vistos del mes de juliol. A més de l'especial d'"El foraster" a Formentera també destaquen "APM?", "Polònia, la paròdia de la dècada: dels tripartits a CiU" i "Ja t'ho faràs".

La ficció també està present en aquest rànquing amb el penúltim capítol de "Cites", que va tenir una quota del 14% i una audiència de 370.000 espectadors. La sèrie ha tingut una molt bona acceptació, també des del punt de vista qualitatiu.

En aquest rànquing també hi ha el "Sense ficció" "Ciutat salvatge" i la transmissió de la tradicional "Cantada d'havaneres" de Calella de Palafrugell, que enguany celebrava el cinquantè aniversari.

 

Canals temàtics de referència

El canal informatiu 3/24 tanca el juliol amb un 1,5%, una dècima més que el juny, i gairebé dobla la quota del seu competidor directe. La cobertura del canal informatiu de TV3 en dies com els del cop d'estat a Turquia, el tiroteig a Munic o l'atemptat a Niça confirmen el lideratge i refermen la confiança dels espectadors en el 3/24 com a referència informativa.

Esport3 tanca el mes amb una quota del 0,7%. De l'oferta d'Esport3 d'aquest mes de juliol, el més vist va ser el partit amistós que van disputar el Bayern de Munic i el Manchester City. L'enfrontament entre l'exequip i l'actual conjunt de Pep Guardiola va tenir 72.000 espectadors de mitjana i una quota del 3,3%.

El Super3/33 es manté en l'1,2% de quota. L'apartat del Super3, específicament dedicat als menuts, en la franja de 4 anys i més, creix una dècima respecte del mes passat i tanca amb una quota de l'1,3%.

Al 33 continua la molt bona acceptació del programa dedicat a la gent que viu a la muntanya, "Viure als Pirineus"; reportatges com els de "A taula a..." i programes emblemàtics del canal com "Quèquicom". Aquest mes cal destacar, també, l'espai "Liceu a la fresca", que amb la transmissió de "La bohème" va tenir una audiència de 69.000 espectadors i una quota del 3,4%.

 

TV3, la cadena generalista més ben valorada

Un mes més, segons el panel de GKF, TV3 continua sent la cadena generalista més ben valorada, amb una qualificació de 8,4, una dècima més que el mes passat. En segon lloc, vuit dècimes per darrere, La Sexta, amb un 7,7, la mateixa valoració que La 1. Antena 3 rep un 7,5, com Cuatro. Tanca aquest rànquing T5, amb un 7,3.

Els informatius de TV3 augmenten la seva valoració i reben una qualificació del 8,5, molt al davant dels seus competidors, i tornen a liderar els rànquings en credibilitat i imparcialitat, segons el panel qualitatiu de GFK.

Pel que fa a la valoració dels programes, "El gran dictat", amb un 9,3, i "Espai terra", amb un 9,1, són els més ben considerats. L'especial d'"El foraster" a Formentera també té molt bona nota, amb un 8,8, la mateixa que rep l'emissió del musical "Mar i cel". L'estrena de l'espai "Migdia al dia" també ha estat molt ben valorada i ha rebut una qualificació de 9.

 

"Telenotícies", "Cites", Formentera i el Mic dominen a la xarxa

A la xarxa, dels 10 vídeos més vistos del mes de juliol, 7 són capítols de "Cites". El vídeo més vist és el capítol 22, que ha tingut 121.214 visualitzacions de 76.301 usuaris únics. El rànquing dels deu més vistos el completen el "Polònia" emès el 30 de juny, l'especial d'"El Foraster" dedicat a Formentera i el capítol 1344 de "La Riera".

Com a curiositat, cal destacar que entre els vídeos dels capítols de les diferents sèries i programes, que sempre acostumen a tenir una audiència molt estable, hi apareix un vídeo de curta durada que també té espectadors molt fidels i apassionats. Es tracta del videoclip "Toca't el melic", del Mic, amb 16.737 reproduccions que han fet 3.567 usuaris.

Pel que fa a programes, el més vist són els vídeos dels "Telenotícies", amb 270.509 usuaris que han fet 449.010 reproduccions. A continuació hi ha "Cites", amb 177.704 usuaris que han fet 758.810 reproduccions, i "Els matins", amb 105.914 usuaris que han fet 164.004 reproduccions. En total, la CCMA, aquest mes de juliol, ha tingut 1.141.878 usuaris únics que han fet 4.948.149 visualitzacions.

Anar al contingut