El documental musical "Fonko" es projecta al Festival In-Edit
El documental musical "Fonko" es projecta al Festival In-Edit
Documentals musicals, cada nit, al 33

TV3 i Catalunya Ràdio amb el Festival Beefeater In-Edit

El 33 emetrà una selecció de documentals musicals des del 24 d'octubre fins al 4 de novembre, coincidint amb la celebració del Festival Beefeater In-Edit. iCat.cat farà un especial des del cine Aribau coincidint amb l'arrencada del festival que seguirà el dia a dia amb entrevistes als cineastes més destacats, les recomanacions diàries i continguts extra al web i app.

TV3 i Catalunya Ràdio, a través dels seus canals iCat.cat i el 33, se sumen al Beefeater In-Edit, Festival de Cine Documental Musical de Barcelona, que se celebra entre els dies 27 d'octubre i 6 de novembre. Els espectadors del 33, cada nit, de dilluns a divendres, podran veure excel·lents documentals dedicats a grans figures de la música de tots els gèneres. L'emissora iCat.cat farà el seguiment diari del festival amb entrevistes als realitzadors que presenten documental i emetrà un programa especial, des del cine Aribau, coincidint amb la inauguració del festival i la projecció de la pel·lícula Omega, dedicada al treball conjunt d'Enrique Morent i Lagartija Nick.

Des del 24 d'octubre i fins al 4 de novembre, per la franja temàtica "33 i documentals musicals", cada nit, de dilluns a divendres i a partir de les 23.15, una desfilada de grans figures musicals de tots els estils. Hi haurà música intimista, carregada de poesia, amb Leonard Cohen, o podrem passejar pels carrers de Sheffield per descobrir com són els Pulp. Una altra nit serà el torn de l'indie rock de The National i, el següent, el 33 s'omplirà amb els ritmes africans de Fela Kuti, Dirty Paraffin o Nueka per, l'endemà, descobrir un personatge enigmàtic, per molts un geni, Adrià Puntí. Els documentals d'aquest cicle cobreixen un espectre molt ampli i inclouen treballs commovedors, com l'aproximació a una gran diva com Maria Callas, carregada de passió i sentiment o la descoberta de les veus i els músics d'estudi que s'amaguen darrere de moltes gravacions d'èxit. Una programació molt variada per a tots els gustos musicals, inclòs el jazz, amb els treballs dedicats a Ben Webster i Dexter Gordon o la Sant Andreu Jazz Band, o la música orquestral amb ecos caribenys d'un personatge que transcendeix l'àmbit estrictament musical, com és el cas de Xavier Cugat.

iCat.cat també se suma a la celebració del Festival de Cine Documental Musical de Barcelona: serà la guia del dia a dia del festival a través de la seva programació. "Els experts", cada dia, des del 26 d'octubre i fins al 6 de novembre, faran el recorregut de la programació més destacada del festival i entrevistaran als realitzadors que hi presenten documental. El dia 27, "Independents" farà un programa especial des del cine Aribau on es projectarà el documental "Omega". Aquest treball se centra en la col·laboració entre Enrique Morente i Lagartija Nick que es va convertir en un disc mític. Durant aquest programa dedicat a la gala d'inauguració del festival, els "Independents" parlaran amb els membres de la família Morente. A més d'aquests espais en directe, iCat.cat ofereix tota una sèrie de peces i materials complementaris a través del web i apps.

 

Programació "33 i...."

24 d'octubre: Leonard Cohen: Bird on a wire, de Tony Palmer, 1974 

25 d'octubre: Mistaken for estrangers, de Tom Berninger, 2013                      

26 d'octubre: Callas, de Tony Palmer, 1987         

27 d'octubre: A vint passos de la fama, de Morgan Neville, 2013                     

28 d'octubre: Adrià Puntí, de Xavier Puig i Raimon Fransoy, 2012                    

31 d'octubre: Cool cats, de Janus Coster-Rasmussen, 2015

1 de novembre: Fonko, de L. D. Lajama i Lars Lovén

2 de novembre: Sexe, maraques i chihuahes, de Diego Mas, 2016                      

3de novembre:Pulp. A film about life, death and supermarkets, de Florian Hubicht.2016      

4 de novembre: Kids and music, la Sant Andreu Jazz Band, de Ramon Tort, 2012                  

                                              

Programació iCat.cat

Dimecres 26 octubre: 08-10 h - Els Experts / Els cineastes de l'In-Edit 2016: Parlem amb els cineastes que presenten pel·lícula al festival de documentals musicals de Barcelona.

Dijous 27 octubre: 19-20h - Independents / Especial In-Edit: Programa especial des dels Cinemes Aribau sobre el festival de documentals musicals que arrenca a Barcelona. Josep Martín parla amb la família Morente amb motiu de l'estrena de la pel·lícula "Omega", sobre el disc d'Enrique Morente i Lagartija Nick, que inaugura el festival. També parlarem amb els selectors del festival i explicarem les novetats d'aquesta edició.

 

Durant el festival (27 de setembre al 6 de novembre): 08-10 h - Els Experts / Ruta experta l'In-Edit...: El programa despertador d'iCat.cat farà una ruta diària dels documentals més destacats que es projecten al festival In-Edit.

 

Tota la cobertura del festival Beefeater In-Edit, la trobeu en aquest especial.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut