Del 23 al 29 de maig, Barcelona

TV3, mitjà oficial de DocsBarcelona

TV3 tornar a ser el mitjà oficial del festival DocsBarcelona, en patrocina el principal guardó, el Premi DocsBarcelona TV3 al millor documental, ha coproduït o col·laborat en diverses produccions seleccionades i emetrà una programació especial. A més, a les activitats dedicades a la indústria, diversos professionals formaran part de les taules de Speed Meetings, Interactive Pitch, Lating Pitch i InterdocsBarcelona com a "comissioning editors".

TV3, MITJÀ OFICIAL DEL FESTIVAL

TV3 tornar a ser el mitjà oficial de DocsBarcelona, el Festival Internacional de Cinema Documental de Barcelona i l'emissora iCat.cat n'és mitjà col·laborador. Dins d'aquesta col·laboració, TV3 patrocina el principal premi del festival, el Premi DocsBarcelona TV3 al millor documental, amb una dotació de 5.000 euros i que atorga el Jurat DocsBarcelona.

 

PRODUCCIONS

TV3 ha col·laborat a Freightened. El preu real del transport marítim, del realitzador nord-americà Denis Delestrac, títol seleccionat a la Secció Oficial del festival. El film revela la mecànica i els perills del transport marítim, una indústria que, malgrat que és poc coneguda, subministra béns a 7.000 milions d'humans i és la clau de la nostra economia, el medi ambient i el model de la nostra civilització. La premiere mundial va tenir lloc a Green Film Festival de San Francisco, a l'abril.

 

 

 

 

Altres títols que participen al certamen han estat coproduïts per TV3, com "Sexe, maraques i chihuahues", "Joana Biarnés, una entre tots" i "Game over".

Sexe, maraques i chihuahues, de Diego Mas Trelles, retrata el mític Xavier Cugat en un biopic alegre i glamurós sobre la increïble vida de l'únic espanyol amb dues estrelles al Passeig de la Fama de Hollywood Boulevard. Competeix en la nova secció Latitud DocsBarcelona, que agrupa una selecció dels millors documentals de la península Ibèrica i d'Amèrica Llatina. Paral·lelament, el dijous 26 de maig es projectarà gratuïtament el webdoc del projecte en una navegació interactiva. TV3 també ha coproduït aquest interactiu.

 

 

 

 

Fora de competició, a la secció dirigida a públic adolescent de Docs&Teens, es projectaran "Joana Biarnés, una entre tots", estrenada aquest mes al programa "Sense ficció", i el llargmetratge d'Alba Sotorra "Game over", guardonat amb el premi Gaudí a la millor pel·lícula documental als VIII Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català.

 

 

 

 

 

 

PROGRAMACIÓ ESPECIAL AL 33 i iCat.cat

El 33 emetrà dos espais monogràfics dedicats al festival de 15 minuts cadascun: el dissabte 21 de maig a les 21.30 i el dimecres 25, coincidint amb la inauguració del festival, a les 23.25.  Aquesta sessió i la de la cloenda seran presentades per una cara coneguda de TV3, en Roger de Gràcia.

Per escalfar motors, el dimarts 17 de maig, Tria 33 dedica un reportatge al festival. Conversaran amb Joan González, director del festival, els directors Pau Faus, Pep Gatell, Denis Delestrac i Albert Solé. El programa es podrà veure a les 22.00 i a les 23.15.

Pel que fa a iCat.cat, oferirà una àmplia cobertura del DocsBarcelona i donarà la possibilitat als oients de participar en una experiència vinculada al festival.

 

INDÚSTRIA

Aquest any, s'han seleccionat 48 projectes per presentar-se a Speed Meetings, a Latin Pitch o a Interactive Pitch, activitats de l'apartat Indústria de DocsBarcelona. Diversos professionals de TV3 hi participaran com a "comissioning editors": Jordi Ambròs, director de coproduccions documentals de TV3; Joan Salvat, director del programa de TV3 "Sense ficció", i Ferran Clavell, responsable d'Innovació i Audiències Digitals a TV3, el qual també participarà a InterDocsBarcelona.

 

INTERDOCSBARCELONA

La secció del documental interactiu i transmèdia del festival, interDocsBarcelona, organitza una conferència el 26 de maig centrada en l'esfera internacional, amb ponències sobre la creació i la narració transmèdia i estudis de casos significatius. Comptarà amb personalitats internacionals de primer nivell i experts nacionals que presentaran una bateria de projectes i iniciatives d'àmbit europeu sobre la creació i la narració transmèdia i el documental interactiu. 

Ferran Clavell, responsable d'Innovació i Audiències Digitals a TV3, explicarà la convocatòria per a la producció de documentals interactius impulsada per TV3 l'any 2015. Un dels projectes seleccionats mostrarà els primers resultats del seu desenvolupament: Orgull de Baix, d'Isabel Fernández i Anna Carreras. El projecte desenvolupa un documental interactiu sobre el tresor mediambiental que s'amaga sota les infraestructures del Baix Llobregat. Una pel·lícula vinculada a un mapa web en 3D navegable, amb continguts extres i propostes d'interacció. "Orgull de Baix" és la versió web i interactiva de "El pati del darrere", el documental sobre el Baix Llobregat estrenat al programa "Sense Ficció".  

Anar al contingut