Resultat de les votacions

Aquesta és la vostra tria cultural del 2016

Després de dues setmanes de votacions obertes, aquestes són les propostes que han tingut més suport
Tria 2016

Tria 2016

2016Tria33 de teatre: "Dansa d'agost"

De les 10 propostes preseleccionades per Peté Soler, els espectadors del "Tria33" heu triat "Dansa d'agost", de la companyia La Perla 29, que es va estrenar a la Biblioteca de Barcelona el 8 de març de 2016. Es tracta d'un drama ambientat a Irlanda a la primera meitat del segle XX en què cinc germanes viuen una realitat crua i tendra alhora.

El muntatge, amb text de Brian Friel i dirigit per Ferran Utzet, té un repartiment format per Màrcia Cisteró, Mónica López, Marta Marco, Òscar Muñoz, Nora Navas, Carlota Olcina, Albert Triola i Ramon Vila.

Al reportatge "Les germanes de 'Dansa d'agost'" vam entrevistar les cinc actrius protagonistes:

 

2016Tria33 de llibres: "Argelagues", de Gemma Puig

Tres dones lluiten, al llarg del segle XX, per obrir-se camí en el món laboral de les fàbriques tèxtils del Vallès i per tirar endavant la família. Aquest és l'argument d'"Argelagues", el llibre que heu escollit per a la vostra tria cultural de l'any. La novel·la, publicada per Edicions 62,  és el debut literari de la periodista de TV3 Gemma Ruiz.

L'Anna Guitart en va fer aquesta ressenya en una tria centrada en el llibre que tenen la família i les relacions familiars com a eix vertebrador.

 

2016Tria33 de concerts: Gira "La força", del Petit de Cal Eril

Amb els vostres vots, heu col·locat a la tria cultural de l'any la gira que ha fet El petit de Cal Eril amb "La força", el seu cinquè disc.
La Júlia Bertran va entrevistar aquest músic de Guissona en el paisatge que va inspirar el disc per resseguir-ne les pistes.

 

2016Tria33 de pel·lícules: "El rei borni", de Marc Crehuet

Una altra òpera prima que apareix a  la vostra tria de l'any 2016. Es tracta de la pel·lícula "El rei borni", de Marc Crehuet, que va portar del teatre al cinema la història del mosso antiavalots i el manifestant a qui va buidar un ull amb una pilota de goma. Crehuet va tornar a confiar en els actors que van triomfar a la petita Sala Flyhard: Alain Hernández, Miki Esparbé, Betsy Túrnez i  Ruth Llopis.

La Júlia Bertran el va entrevistar a l'escenari més habitual de reivindicacions i protestes: la plaça de Sant Jaume de Barcelona:

 

2016Tria33 de cultura popular: Botifarra a Banda amb "La Valenciana"

Les votacions de la tria de cultura popular han anat molt i molt renyides fins l'últim moment. Finalment el projecte de Pep Gimeno "Botifarra", el concert  "Botifarra a banda" amb la Banda La Valenciana, una formació integrada per músics valencians i catalans residents a Barcelona, ha quedat en primera posició.

Pau Benavent ens en va parlar fa pocs dies en aquesta tria:

 

2016Tria33 de dansa i circ: La Veronal

Aquest any la companyia de dansa La Veronal ha aparegut sovint al programa per espectacles com "Vorònia", "Siena Site", "Equal elevations" i "Geographic Tools". Amb els vostres vots li heu atorgat una posició destacada a la tria cultural del 2016.

Aquesta és una de les tries que Júlia Bertran ha dedicat a la jove companyia establerta a Barcelona i que pot presumir d'una important projecció internacional:

 

2016Tria33 d'exposicions: "El misterio de Caviria, de Toni Hervás", a La Capella de Barcelona

Amb la vostra participació, l'exposició que heu destacat per a la tria de l'any és aquest espectacle visual de Toni Hervás en què xoquen dues mitologies, la del cabaret barceloní i la grega clàssica.