Del director de "10.000 km"

"Tierra firme", la nova pel·lícula de Carlos Marques-Marcet, s'estrena divendres 24 de novembre als cinemes

Després de l'èxit de "10.000 km", Carlos Marques-Marcet repeteix amb David Verdaguer i Natalia Tena i estrena "Tierra firme".

La nova pel·lícula de Carlos Marques-Marcet, "Tierra firme", s'estrena aquest divendres a la gran pantalla. La cinta, que s'ha rodat als canals de Londres i en escenaris naturals de Barcelona, narra la història de dues dones, Eva (Oona Chaplin) i Kat (Natalia Tena), i del millor amic d'una d'elles, Roger (David Verdaguer). Les dues noies són parella i viuen en un vaixell als canals de Londres. I la pregunta clau arriba aviat: "És possible viure l'amor, la família i la vida de maneres tan diferents i, tot i així, continuar units?

La pel·lícula planteja com a tema central la paternitat, en aquest cas la maternitat d'Eva, que té ganes de ser mare. Kat, la seva parella, no comparteix aquest sentiment i aquest fet fa que es replantegin la relació. Han de trencar? Han de seguir juntes? Comença la crisi just en el moment en què arriba Roger, el millor amic de Kat. D'aquesta manera Carlos Marques-Marcet  treu a la superfície el drama que aborden totes les parelles quan arriben a la trentena i que marca un punt d'inflexió en les seves vides. "Vull tenir fills"? Malgrat que la parella s'estimi, la decisió que prenen un cop plantejada la pregunta els pot separar. El fet que Eva i Kat visquin en un vaixell als canals de Londres, una manera de viure poc estable, fa que la responsabilitat de què vol dir ser mares agafi una dimensió més gran.  Segons el director, "la dificultat apareix quan s'intenten equilibrar els desitjos individuals de la vida i els objectius de la parella". El director afegeix que part del drama ve del fet que "quan els nostres pares tenien entre vint i trenta anys tenir fills era una obligació. Avui en dia, la paternitat ha passat de ser obligació a una opció". L'altra pregunta que es fan les parelles és: "Hi ha alguna manera de tenir una família diferent del model que m'han venut fins ara?" El llargmetratge mostra, de forma íntima, que el món de la família ha canviat i que les diferents opcions de famílies apareixen per fer front als obstacles que cada família troba al llarg del camí.

"Tierra firme" va formar part del BFI London Film Festival 2017  i va inaugurar la 14a edició del Festival de Cinema Europeo de Sevilla, que es va fer a principis de novembre. És una producció de Lastor Media, en coproducció amb VennerFilm Productions i La Panda Productions. Té la participació de TVE, TV3 i l'ajuda de l'IACC, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Media Creative Europe.

 

Sinopsi:

Eva, una professora de salsa de 35 anys, vol ser mare. Kat, que gaudeix dels seus 30 anys i d'una vida despreocupada, no vol perdre Eva. Roger, un vell amic que arriba a la ciutat per celebrar l'aniversari de la parella, descobreix, per sorpresa seva, que la paternitat pot ser el repte que buscava. I Germaine, la mare d'Eva, no pensa que el pla dels tres joves pugui funcionar.

 

Fitxa tècnica i artística:

Direcció: Carlos Marques-Marcet
Guió: Carlos Marques-Marcet i Jules  Nurrish
Producció  executiva: Jana Díaz-Juhl, Pau Brunet, Danielle Schlef
Productors: Tono Folguera, Sergi Moreno, Sophie Venner
Productora delegada: Cruz Rodríguez
Intèrprets: Oona Chaplin (Eva), Natalia Tena (kat), David Verdaguer (Roger)  i amb la col·laboració especial de Geraldine Chaplin (Germain)
Direcció de fotografia: Dagmar Weaver-Madsen
Música: Merche Blasco

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut