"Una mà de contes" torna a col·laborar amb els Jocs Florals Escolars

El programa del canal Super3 adaptarà i produirà la història guanyadora, tal com ja va fer amb "En Bao i els seus amics" i "Mesela i Naïm"

"Mesela i Naïm"
"Mesela i Naïm"

Si vols participar en els Jocs Florals Escolars de Catalunya ja pots començar a preparar-te. Aquest any, "Una mà de contes" torna a col·laborar en la categoria de conte il·lustrat, i adaptarà per a la televisió el conte que guanyi, com ja va fer amb "En Bao i els seus amics" i "Mesela i Naïm".

L'únic que cal és que el conte que presentis sigui una creació pròpia, i que ho facis en grup amb la teva classe. Els participants han de ser alumnes de Primària.

L'equip d'"Una mà de contes" treballarà conjuntament amb l'escola per convertir la producció audiovisual del conte en una experiència que farà que els nens i nenes aprenguin moltes coses: l'adaptació del conte per fer-ne un guió de televisió, el rodatge, el muntatge de les imatges i la música, i moltes més coses que ara ni t'imagines. Tot aquest procés es podrà seguir amb detall a la web del programa.

Al mes de febrer es va presentar "Mesela i Naïm", el projecte guanyador del 2017, i també es va estrenar al canal Super3. Aquest conte el van fer els alumnes de l'Institut Escola Daniel Mangrané de Jesús (Baix Ebre), i l'escriptor Àlex Tovar en va adaptar el guió. És una història que tracta el tema dels refugiats.

L'any 2016, "Una mà de contes" va adaptar la història "En Bao i els seus amics", de l'Escola Pere Vila de Barcelona. És un conte dedicat a la salut, amb un panda molt despistat que necessita anar a l'oculista. Del guió se'n va encarregar Anna Manso.

 

La categoria de conte il·lustrat dels Jocs Florals Escolars

La modalitat de conte audiovisual il·lustrat s'adreça als alumnes de Primària i als alumnes de Primària d'educació especial de tot Catalunya. S'han de presentar per un col·lectiu, per fomentar el treball com a grups classe. El tema és lliure i els contes han de ser de creació original. Poden ser en llengua catalana o en aranès i s'han de lliurar en format de vídeo o en format de presentació. Les imatges que l'il·lustrin les han de fer els alumnes en qualsevol tècnica plàstica i la banda sonora ha d'incorporar la narració feta pels alumnes i la música o els efectes sonors creats i enregistrats preferentment pel grup participant. Tots els treballs presentats han de mostrar la creació del conte tal com es fa en "Una mà de contes".

Per poder participar en el certamen, els centres s'han d'adreçar al Servei Educatiu de la Zona (CRP) i lliurar els treballs en el termini establert, en suport digital i per correu electrònic. El veredicte dels jurats i el lliurament de premis es durà a terme durant el mes de juny, abans de la finalització del curs escolar.