Un llibre per a cada edat
Enllaços a les diferents pàgines
imatge

Els colors dels animals

Text: Alejandro Algarra
Il·lustració: Rocio Bonilla
Editorial: Edebé

Per què alguns animals tenen els colors tan brillants? Per què d'altres utilitzen els colors per camuflar-se? Per què les zebres tenen ratlles? Si vols saber les respostes, acompanya el Bru i la Irene en la seva investigació pel món animal.

imatge

El regal de mitjanit

Text: Hong Soon-mi
Il·lustració: Hong Soon-mi
Editorial: Tramuntana

La Llum i la Foscor han tingut cinc fills: l'Alba, el Matí, el Migdia, el Capvespre i la Mitjanit.  Mentre dormen, reben un regal del Temps que aniran descobrint quan despertin. Quan li toca despertar a la Mitjanit, ho fa molt espantada i necessitarà ajuda per poder superar la por. L'ajudarà algú?

imatge

Els cinc sentits dels animals

Text: Alejandro Algarra
Il·lustració: Rocío Bonilla
Editorial: Edebé

Si t'agraden els animals, t'agrada aquesta col·lecció de ciència i curiositat. En Bru i la seva germana, la Irene, t'explicaran com els animals utilitzen els cinc sentits. Descobriràs, per exemple, quins són els animals que tenen més desenvolupada la vista i quins són els millors amb l'olfacte.

imatge

Barzoolona. De safari per la ciutat

Text: Laia Falcón
Il·lustració: Jordi Duró
Editorial: La Galera

Coneixes Barcelona? Saps que hi ha amagats un munt d'animals? Has provat de trobar-los alguna vegada? Aquest llibre et proposa sortir a passejar en família per Barcelona i descobrir bèsties salvatges al bell mig del carrer o amagades a les façanes dels edificis. T'hi apuntes?

imatge

Hopi i els indis

Text: Josep Ll. Badal
Il·lustració: Zuzanna Celej
Editorial: La Galera

És l'hora de la migdiada. A l'internat Sharlok Holme tothom descansa, però la Balbina, no. Està amagada al seu laboratori secret. Està acabant un invent i no vol que ningú la molesti. Després de molts intents, la Balbina aconsegueix crear un mitjà de transport que vola! Ella, en Hopi i en Ferran viatjaran fins al poblat dels indis hopi, a Amèrica. Un nou cas els espera!

imatge

Jatakes. Sis contes budistes

Text: Marta Millà
Il·lustració: Rebeca Luciani
Editorial: Fragmenta

Fa molts i molts anys, van néixer uns animals molt peculiars i amb poders màgics. Vivien al sud-est asiàtic. La llegenda explica que encomanaven l'alegria i la bondat per allà on passaven. Els Jatakes narren les històries d'aquests animals exemplars, com la de la petita cotorra que va voler salvar els seus amics del bosc amenaçats per un incendi. 

imatge

Georgina Empaitadracs

Text: Miquel Rof
Il·lustració: Miquel Rof
Editorial: Claret Kids

El príncep Blau i el seu ajudant, el Porquet Setciències, s'han perdut al bosc. Per molt que intenten buscar la manera de tornar a casa, no se n'ensurten i un drac ferotge els captura. El drac els tanca en un pot de vidre. L'única manera de sortir d'allà té un nom: Georgina Empaitadracs. Serà possible que una noia, la Georgina, salvi al Príncep Blau?

imatge

La senyora Penell i l'espantaocells

Text: Pablo Albo
Il·lustració: Pablo Auladell
Editorial: Thule

La senyora Penell estava enamorada de l'espantaocells. Ell era vell i tots els ocells el coneixien, però ella l'estimava. L'espantaocells, en canvi, no li acabava d'agradar que la senyora Penell canviés tant de parer: de vegades el nord, de vegades el sud,… Un dia, però, algú va canviar l'espantaocells però un altre de més modern.

imatge

Totes les coses perdudes

Text: Kelly Canby
Il·lustració: Kelly Canby
Editorial: Tramuntana

T'imagines que totes les coses que es perden al carrer anessin a parar a un mateix lloc? Això és el que, un dia, descobreix l'Oliva després de sentir un soroll estrany que sortia d'una claveguera. Com que ningú les reclama, l'Oliva pot agafar el que vulgui. Ni t'imagines el que acabarà agafant! De fet, què t'enduries, tu?

imatge

D'aquí no passa ningú!

Text: Isabel Minhó
Il·lustració: Bernardo P.Carva
Editorial: Takatuka

Atenció! En aquest llibre mana un general que ha decidit que vol ser el protagonista de la història. I per aconseguir-ho, ha ordenat al seu soldat que ningú ocupi la pàgina de la dreta del llibre! Així la tindrà lliure per quan ell hi vulgui aparèixer. La resta de personatges, però, ho troba molt injust! Què passarà, al final? Com continuarà la història?

Premi Nacional del Còmic 2015 de Portugal. Millor il·lustració d'àlbum infantil.

imatge

Sant Jordi i el drac

Text: Mònica A. Falguera
Il·lustració: Kasandra
Editorial: Susaeta

Diu la llegenda que fa molts anys, a la vila de Montblanc, hi havia un drac que tenia tot el poble espantat. Tenia tanta gana que, primer, es va menjar tot el bestiar; però, quan es va acabar, va voler començar amb els habitants de la vila. Potser ja saps com continua la llegenda, oi?

imatge

The witch's broom (english)

Text: Teresa Duran
Il·lustració: Teresa Martí
Editorial: Edicions del Roure de Can Roca

La bruixa Rottenbot vol volar amb la seva escombra. Com fan totes les bruixes! Però la seva escombra no funciona. Cada dia prova una cosa diferent! Però no acaba de trobar ni l'escombra ni la manera de volar. Així tots els dies de la setmana fins arribar al diumenge, que…