Un llibre per a cada edat
Enllaços a les diferents pàgines
imatge

Totes les coses perdudes

Text: Kelly Canby
Il·lustració: Kelly Canby
Editorial: Tramuntana

T'imagines que totes les coses que es perden al carrer anessin a parar a un mateix lloc? Això és el que, un dia, descobreix l'Oliva després de sentir un soroll estrany que sortia d'una claveguera. Com que ningú les reclama, l'Oliva pot agafar el que vulgui. Ni t'imagines el que acabarà agafant! De fet, què t'enduries, tu?

imatge

D'aquí no passa ningú!

Text: Isabel Minhó
Il·lustració: Bernardo P.Carva
Editorial: Takatuka

Atenció! En aquest llibre mana un general que ha decidit que vol ser el protagonista de la història. I per aconseguir-ho, ha ordenat al seu soldat que ningú ocupi la pàgina de la dreta del llibre! Així la tindrà lliure per quan ell hi vulgui aparèixer. La resta de personatges, però, ho troba molt injust! Què passarà, al final? Com continuarà la història?

Premi Nacional del Còmic 2015 de Portugal. Millor il·lustració d'àlbum infantil.

imatge

Sant Jordi i el drac

Text: Mònica A. Falguera
Il·lustració: Kasandra
Editorial: Susaeta

Diu la llegenda que fa molts anys, a la vila de Montblanc, hi havia un drac que tenia tot el poble espantat. Tenia tanta gana que, primer, es va menjar tot el bestiar; però, quan es va acabar, va voler començar amb els habitants de la vila. Potser ja saps com continua la llegenda, oi?

imatge

The witch's broom (english)

Text: Teresa Duran
Il·lustració: Teresa Martí
Editorial: Edicions del Roure de Can Roca

La bruixa Rottenbot vol volar amb la seva escombra. Com fan totes les bruixes! Però la seva escombra no funciona. Cada dia prova una cosa diferent! Però no acaba de trobar ni l'escombra ni la manera de volar. Així tots els dies de la setmana fins arribar al diumenge, que…

imatge

Podries

Text: Joana Raspall
Il·lustració: Ignasi Blanch
Editorial: Takatuka

"Podries" és el títol d'un poema preciós de la Joana Raspall que ens ensenya que la nostra realitat podria ser molt diferent si haguéssim nascut en un altre lloc del món i amb una altra cultura. I que, potser, necessitaríem ajuda com ara la necessiten aquells que els ha tocat viure en un país en guerra. No girem l'esquena a qui ho necessita.

imatge

Màgia amb aliments

Text: Mag Gerard
Il·lustració: Raquel Gu
Editorial: Cossetània

Si t'agrada la màgia i aprendre trucs nous, aquest llibre t'anirà genial. L'ha escrit un mag professional i recull un munt de jocs de màgia en què s'utilitzen exclusivament aliments. Ja pots practicar i deixar els teus amics bocabadats!

imatge

L'hort del senyor Puig

Text: Maria Mercè Roca
Il·lustració: Cristina Fernández
Editorial: Barcanova

Tothom admira l'hort del senyor Puig. Té bones verdures, però també petits animals que ajuden a fer que l'hort mantingui un bon aspecte. Un dia, el senyor Puig va de casament i ha de passar tot el dia a fora. És un dia tan calorós que la collita es pot fer malbé per la manca d'aigua. Els animals de l'hort volen fer alguna cosa per salvar-lo i se n'adonaran que, si no treballen junts, fracassaran.

imatge

Bestiari salvatge d'estar per casa

Text: Sebastià Serra
Il·lustració: Sebastià Serra
Editorial: El Cep i la Nansa
Si t'agrada la poesia, els insectes i altres animalons petits, aquest llibre està fet per a tu. No et perdis detall de les il·lustracions i gaudeix amb les rimes
imatge

Bona nit. Poemes per a l'hora d'anar a dormir

Text: Salvador Comelles
Il·lustració: Mercè Galí
Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat

T'agraden els contes abans d'anar a dormir? Et recomanem que provis també de llegir poesia. I aquest és bon llibre amb poemes que parlen de la nit, de pijames, de somnis de pirates i de roncs! T'hi animes?

imatge

El ratolí i la muntanya

Text: Antonio Gramsci
Il·lustració: Laia Domènech
Editorial: Milrazones

Sense voler, un ratolí ha vessat el got de llet de l'esmorzar d'un nen. El nen plora perquè ara no té llet i és difícil aconseguir-ne més: els animals gairebé no tenen res per menjar i no en poden donar gaire. El ratolí se sent culpable i vol aconseguir més llet per al pobre nen. Ho haurà de preguntar a la cabreta... Ho aconseguirà?

imatge

El sisè sentit

Text: Laia de Ahumada
Il·lustració: Mercè López
Editorial: Fragmenta

Alguna vegada has sentit coses dins teu que costen d'explicar? Amb els cinc sentits –la vista, l'olfacte, l'oïda, el gust i el tacte- podem connectar amb l'exterior i explicar moltes coses, però tenim un sisè sentit que ens permet connectar amb el nostre interior. Series capaç d'explicar com ho fa? Aquest llibre t'hi ajudarà!

imatge

Filomena Ficalapota

Text: Maite Carranza
Il·lustració: Kike Ibáñez
Editorial: Cruïlla

La Filomena troba una regadora i vol regar les plantes del jardí. La seva mare li dona permís, però amb la condició que no fiqui la pota. La Filomena se'n surt prou bé fins que decideix regar la flor de la veïna. La intenció és bona, però... ficarà la pota?