Un llibre per a cada edat
Enllaços a les diferents pàgines
imatge

Jatakes. Sis contes budistes

Text: Marta Millà
Il·lustració: Rebeca Luciani
Editorial: Fragmenta

Fa molts i molts anys, van néixer uns animals molt peculiars i amb poders màgics. Vivien al sud-est asiàtic. La llegenda explica que encomanaven l'alegria i la bondat per allà on passaven. Els Jatakes narren les històries d'aquests animals exemplars, com la de la petita cotorra que va voler salvar els seus amics del bosc amenaçats per un incendi. 

imatge

Georgina Empaitadracs

Text: Miquel Rof
Il·lustració: Miquel Rof
Editorial: Claret Kids

El príncep Blau i el seu ajudant, el Porquet Setciències, s'han perdut al bosc. Per molt que intenten buscar la manera de tornar a casa, no se n'ensurten i un drac ferotge els captura. El drac els tanca en un pot de vidre. L'única manera de sortir d'allà té un nom: Georgina Empaitadracs. Serà possible que una noia, la Georgina, salvi al Príncep Blau?

imatge

La senyora Penell i l'espantaocells

Text: Pablo Albo
Il·lustració: Pablo Auladell
Editorial: Thule

La senyora Penell estava enamorada de l'espantaocells. Ell era vell i tots els ocells el coneixien, però ella l'estimava. L'espantaocells, en canvi, no li acabava d'agradar que la senyora Penell canviés tant de parer: de vegades el nord, de vegades el sud,… Un dia, però, algú va canviar l'espantaocells però un altre de més modern.

imatge

Totes les coses perdudes

Text: Kelly Canby
Il·lustració: Kelly Canby
Editorial: Tramuntana

T'imagines que totes les coses que es perden al carrer anessin a parar a un mateix lloc? Això és el que, un dia, descobreix l'Oliva després de sentir un soroll estrany que sortia d'una claveguera. Com que ningú les reclama, l'Oliva pot agafar el que vulgui. Ni t'imagines el que acabarà agafant! De fet, què t'enduries, tu?

imatge

D'aquí no passa ningú!

Text: Isabel Minhó
Il·lustració: Bernardo P.Carva
Editorial: Takatuka

Atenció! En aquest llibre mana un general que ha decidit que vol ser el protagonista de la història. I per aconseguir-ho, ha ordenat al seu soldat que ningú ocupi la pàgina de la dreta del llibre! Així la tindrà lliure per quan ell hi vulgui aparèixer. La resta de personatges, però, ho troba molt injust! Què passarà, al final? Com continuarà la història?

Premi Nacional del Còmic 2015 de Portugal. Millor il·lustració d'àlbum infantil.

imatge

Sant Jordi i el drac

Text: Mònica A. Falguera
Il·lustració: Kasandra
Editorial: Susaeta

Diu la llegenda que fa molts anys, a la vila de Montblanc, hi havia un drac que tenia tot el poble espantat. Tenia tanta gana que, primer, es va menjar tot el bestiar; però, quan es va acabar, va voler començar amb els habitants de la vila. Potser ja saps com continua la llegenda, oi?

imatge

The witch's broom (english)

Text: Teresa Duran
Il·lustració: Teresa Martí
Editorial: Edicions del Roure de Can Roca

La bruixa Rottenbot vol volar amb la seva escombra. Com fan totes les bruixes! Però la seva escombra no funciona. Cada dia prova una cosa diferent! Però no acaba de trobar ni l'escombra ni la manera de volar. Així tots els dies de la setmana fins arribar al diumenge, que…

imatge

Podries

Text: Joana Raspall
Il·lustració: Ignasi Blanch
Editorial: Takatuka

"Podries" és el títol d'un poema preciós de la Joana Raspall que ens ensenya que la nostra realitat podria ser molt diferent si haguéssim nascut en un altre lloc del món i amb una altra cultura. I que, potser, necessitaríem ajuda com ara la necessiten aquells que els ha tocat viure en un país en guerra. No girem l'esquena a qui ho necessita.

imatge

Màgia amb aliments

Text: Mag Gerard
Il·lustració: Raquel Gu
Editorial: Cossetània

Si t'agrada la màgia i aprendre trucs nous, aquest llibre t'anirà genial. L'ha escrit un mag professional i recull un munt de jocs de màgia en què s'utilitzen exclusivament aliments. Ja pots practicar i deixar els teus amics bocabadats!

imatge

L'hort del senyor Puig

Text: Maria Mercè Roca
Il·lustració: Cristina Fernández
Editorial: Barcanova

Tothom admira l'hort del senyor Puig. Té bones verdures, però també petits animals que ajuden a fer que l'hort mantingui un bon aspecte. Un dia, el senyor Puig va de casament i ha de passar tot el dia a fora. És un dia tan calorós que la collita es pot fer malbé per la manca d'aigua. Els animals de l'hort volen fer alguna cosa per salvar-lo i se n'adonaran que, si no treballen junts, fracassaran.

imatge

Bestiari salvatge d'estar per casa

Text: Sebastià Serra
Il·lustració: Sebastià Serra
Editorial: El Cep i la Nansa
Si t'agrada la poesia, els insectes i altres animalons petits, aquest llibre està fet per a tu. No et perdis detall de les il·lustracions i gaudeix amb les rimes
imatge

Bona nit. Poemes per a l'hora d'anar a dormir

Text: Salvador Comelles
Il·lustració: Mercè Galí
Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat

T'agraden els contes abans d'anar a dormir? Et recomanem que provis també de llegir poesia. I aquest és bon llibre amb poemes que parlen de la nit, de pijames, de somnis de pirates i de roncs! T'hi animes?