Un llibre per a cada edat
Enllaços a les diferents pàgines
imatge

La pel·lícula de la vida

Text: Maite Carranza
Il·lustració: Iratxe López de Munáin
Editorial: Cruïlla

L'Olívia té 12 anys. És una nena com qualsevol altra. Té una mare actriu, un pare "missing" i un germà poruc, unes amigues llepafils, una tele espatllada... Un dia, mentre treballa en una feina de l'escola, se'n va la llum. La mare diu que és una avaria, però l'avaria dura dies i dies. Tampoc tenen gas, l'escola els reclama rebuts impagats i al supermercat, ja no hi poden anar a comprar. La crisi truca a la porta i el món de l'Olívia s'ensorra.

Premi El vaixell de vapor

imatge

Roc i l'escala de les portes secretes

Text: Eulàlia Canal
Il·lustració: Elena Ferrándiz
Editorial: Pagès Editors

Els pares d'en Roc han de viatjar a l'Índia perquè volen adoptar una nena i han decidit deixar en Roc uns dies a casa d'en Nicolau, el veí de la planta baixa. Tots els veïns de l'edifici estan una mica esvalotats perquè, des de fa dies, se senten sorolls estranys i desapareixen coses d'alguns pisos. El Rogeli, el veí del primer, vol avisar la policia i la Rúcula, que és la veïna del segon, diu que són fantasmes. A en Nicolau i a en Roc no els queda una altra que pujar a les golfes a investigar... 

imatge

Món Natural

Text: Amanda Wood i Mike Jolley
Il·lustració: Owen Dawey
Editorial: Flamboyant

Quins animals cacen i s'alimenten a la foscor? Com es la vida secreta de les plantes? Quants tipus de plomes hi ha? O quantes classes de niu existeixen? Són algunes de les preguntes que segur t'has fet alguna vegada i que aquest llibre et respondrà. Si t'interessen els animals i les plantes, aquest llibre t'agradarà!

imatge

La iaia no hi toca

Text: José Ignacio Valenzuela
Il·lustració: Patricio Betteo
Editorial: Birabiro

En Vicenç no té una iaia convencional. La seva iaia té un pentinat com Darth Vader, està obsessionada per guanyar premis de poesia i li agrada recitar versos a ple pulmó quan en Vicenç baixa de l'autobús escolar. En Vicenç ha d'anar cada tarda a casa de la seva iaia Petúnia perquè els seus pares treballen. Els primers dies estava convençut que es tornaria boig, però, ara, compta els minuts que falten per anar a casa de la iaia. 

imatge

Kulanjango. El viatge de l'àguila

Text: Gill Lewis
Il·lustració: Javier Olivares
Editorial: Cruïlla

Els amics del Callum no volen que la Iona s'estigui als seus terrenys. El Callum, però, no és com ells. La Iona ho sap i, per això, li confia un secret: a la seva finca hi ha un niu d'àguila pescadora! És un ocell que està en perill d'extinció i molts caçadors pagarien una fortuna per poder-la capturar. Per això, en Callum i la Iona no poden explicar a ningú el que han trobat. Un dia troben l'àguila ferida... i han de reaccionar! 

imatge

L'ocarina blava

Text: Mario Satz
Il·lustració: Zuzanna Celej
Editorial: Babulinka Books

En Baba és un noi de 12 anys que viu a Casablanca. Té un dit màgic de colors que és capaç de fer coses increïbles. Però aquest tresor també el posarà en perill perquè el seu oncle, l'Abu Kabir, el perseguirà pertot arreu per prendre-l'hi. En Baba s'haurà d'escapar i haurà de recorrerà tot Àfrica armat, només, amb una bicicleta i una ocarina blava tallada.

imatge

La trompeta del cigne

Text: E. B. White
Il·lustració: Núria Giralt
Editorial: Viena Edicions

Si ets un cigne trompeta i neixes mut, com en Louis, tens un problema. I, si a més, t'enamores i t'has de declarar, com ho fan tots els cignes trompeta, el problema encara és més gros. Moltes vegades les solucions difícils s'arreglen amb l'ajuda dels amics. I això és el que té en Louis: amics que estan disposats a ajudar-lo. No oblideu que, quan algú es vol comunicar amb un altre, sempre acaba trobant la manera de fer-ho!

imatge

La tribu dels Zippoli

Text: David Nel·lo
Il·lustració: Pere Ginard
Editorial: Bambú

Al Guillem no li agrada llegir, i això és ben estrany a la seva família perquè els Caldara són grans lectors. El pare, la mare i el germà devoren els llibres, però el Guillem Caldara no vol llegir: li costa i s'avorreix. Però tot això canvia quan un dia va a la biblioteca i agafa en préstec "La tribu dels Zippoli", un llibre que no podrà parar de llegir.

imatge

La Immortal

Text: Ricard Ruiz Garzón
Il·lustració: Maite Gurrutxaga
Editorial: Edebé

La Judit té gairebé 12 anys i una de les seves passions és dibuixar. Viu a Ginebra amb el seu avi i la seva mare, tot i que li agradaria poder veure eel seu pare de tant en tant. Un dia, dibuixant al parc, descobreix que els escacs són molt més del que ella creia fins aleshores. De fet, la Judit aprèn que les partides d'escacs, en realitat, s'assemblen molt a la vida: cada jugada importa i totes les peces, fins i tot les més petites, compten.

Premi Edebé de Literatura Infantil

imatge

Gossos & Gats. Sota la lupa dels científics

Text: Antonio Fischetti
Il·lustració: Sébastien Mourrain
Editorial: Nòrdica

Tens un gat o un gos a casa? T'agradaria tenir-ne? Què saps d'ells? Sabries respondre per què els gossos s'ensumen el darrere quan es troben? O què signifiquen els roncs del gat? Veterinaris i científics intenten respondre a totes les teves preguntes sobre els gossos i els gats. 

imatge

Els imaginaris

Text: A. F. Harrold
Il·lustració: Emily Gravett
Editorial: Blackie Books

En Rudger és el millor amic de l'Amanda. Però en Rudger no existeix. Només l'Amanda el pot veure perquè en Rudger és l'amic imaginari de l'Amanda. Un dia apareix el senyor Bunting i es vol emportar el Rudger. Alguns diuen que el senyor Bunting s'alimenta d'amics imaginaris. Podrà fugir el Rudger? I podrà existir si l'Amanda no se l'imagina?

imatge

El món secret d'en Basilius Hoffman. El lladre de somnis

Text: Fernando M.Cimadevilla
Il·lustració:
Editorial: Sushi Books

Han arribat les vacances de Nadal i en Peter Hoffman deixa l'internat per passar uns dies amb els seus pares. Com ja és habitual, arriben tard a recollir-lo. Passa sovint. Els pares d'en Peter tenen moltíssims diners però, també, molt poc temps per estar amb el seu fill. De fet, li comuniquen que aquest Nadal no podran estar amb ell i que es quedarà a casa del seu oncle, en Basilius Hoffman. Com? Però si ni tan sols té televisió! Aquelles vacances no pinten bé per a en Peter, però tot canvia la primera nit, quan algú entra a la seva habitació per robar-li els seus somnis.