Un llibre per a cada edat
Enllaços a les diferents pàgines
imatge

Wonder

Text: R.J.Palacio
Il·lustració: R.J.Palacio
Editorial: La Campana

L'August té 10 anys i fa coses normals, però ell sap que no és un nen normal i corrent perquè el seu aspecte físic no ho és. Diferents operacions li han desfigurat la cara i li han impedit anar a l'escola fins a cinquè. L'experiència no serà fàcil per a ell. La resta de companys el veuen com un monstre, i, alguns d'ells, el maltracten. Però l'August no es rendirà. Una història que et captivarà des del primer moment, súper! I si ja te l'has llegit, pots continuar la saga amb les històries posteriors del Julian, el Plutó i la Charlotte.

imatge

L'esperit del cabanyal

Text: Teresa Sanchís
Il·lustració: Abraham Mondría
Editorial: El Bullent

Els iaios del Guillem viuen al poble del Cabanyal, a València. En Guillem es va traslladar a Madrid i ara només hi torna per passar les vacances. Però aquest estiu serà diferent perquè un projecte urbanístic amenaça de fer desaparèixer la casa dels seus avis. En Guillem haurà de fer tot el possible per evitar-ho, fins i tot viatjar al passat.

imatge

Un ós anomenat Paddington

Text: Michael Bond
Il·lustració: Peggy Fortnum
Editorial: Viena Edicions

Què faries si et trobessis un os al mig de l'andana d'una estació de trens? Potser no t'hi podries resistir i, com la senyora Brown, te l'enduries a casa. Els Brown han convidat el Paddington a berenar, però no s'imaginen la quantitat d'embolics que s'aniran succeint a partir d'aquell moment. I és que el Paddington és d'aquella mena d'ossos als quals sempre els passen coses.

imatge

La Trementina i les plagues de la maga Urtica

Text: Àfrica Ragel
Il·lustració: Sergi Càmara
Editorial: Barcanova

La Trementina viu amb la seva tieta. Un migdia, en tornar de l'escola, la tieta li diu que no pot tornar-hi a la tarda perquè ha descobert una cosa terrible: les prímules s'estan morint. La Trementina no entén que això sigui tan greu, però la tieta assegura que això és un senyal d'una cosa pitjor. A partir d'aquest moment, comença l'aventura de la Trementina que haurà d'alliberar l'Onagra, la princesa de les prímules que ha estat segrestada. Els seus enemics seran les plagues i les bèsties que envaeixen els conreus.

imatge

L'arbre de les mentides

Text: Frances Hardinge
Il·lustració: Chris Riddell
Editorial: Bambú

El pare de la Faith apareix mort i ningú sap exactament què ha passat. Alguns diuen que s'ha suïcidat, però la Faith es nega a acceptar-ho i es proposa investigar què ha passat per descobrir la veritat. Durant la investigació descobreix que entre les pertinences del pare hi ha un arbre d'una espècie molt estranya. L'arbre s'alimenta de les mentides que li xiuxiuegen i dona uns fruits que revelen secrets ocults.

Premi Costa 2015 al millor llibre de l'any.

imatge

Un mar d'històries. Dalí

Text: Jordi Nopca
Il·lustració: Albert Arrayàs
Editorial: Mediterrània

Salvador Dalí és un dels pintors catalans més importants de la història. Després de llegir aquest llibre, sabràs una mica més de la seva personalitat i entendràs molt millor la seva obra.

imatge

La capitana Dofí

Text: Mireia Vidal
Il·lustració: Albert Asensio
Editorial: Animallibres

L'Ona vol ser pirata i sembla que ho té molt fàcil perquè ja és tripulant d'un vaixell però té un gran problema: el capità és el seu pare. La tracta com una nena i ella vol ser una tripulant més del vaixell. Tot es complica, encara més, quan apareix el pirata Sangnegra i l'Ona descobreix un gran secret.

imatge

La pel·lícula de la vida

Text: Maite Carranza
Il·lustració: Iratxe López de Munáin
Editorial: Cruïlla

L'Olívia té 12 anys. És una nena com qualsevol altra. Té una mare actriu, un pare "missing" i un germà poruc, unes amigues llepafils, una tele espatllada... Un dia, mentre treballa en una feina de l'escola, se'n va la llum. La mare diu que és una avaria, però l'avaria dura dies i dies. Tampoc tenen gas, l'escola els reclama rebuts impagats i al supermercat, ja no hi poden anar a comprar. La crisi truca a la porta i el món de l'Olívia s'ensorra.

Premi El vaixell de vapor

imatge

Roc i l'escala de les portes secretes

Text: Eulàlia Canal
Il·lustració: Elena Ferrándiz
Editorial: Pagès Editors

Els pares d'en Roc han de viatjar a l'Índia perquè volen adoptar una nena i han decidit deixar en Roc uns dies a casa d'en Nicolau, el veí de la planta baixa. Tots els veïns de l'edifici estan una mica esvalotats perquè, des de fa dies, se senten sorolls estranys i desapareixen coses d'alguns pisos. El Rogeli, el veí del primer, vol avisar la policia i la Rúcula, que és la veïna del segon, diu que són fantasmes. A en Nicolau i a en Roc no els queda una altra que pujar a les golfes a investigar... 

imatge

Món Natural

Text: Amanda Wood i Mike Jolley
Il·lustració: Owen Dawey
Editorial: Flamboyant

Quins animals cacen i s'alimenten a la foscor? Com es la vida secreta de les plantes? Quants tipus de plomes hi ha? O quantes classes de niu existeixen? Són algunes de les preguntes que segur t'has fet alguna vegada i que aquest llibre et respondrà. Si t'interessen els animals i les plantes, aquest llibre t'agradarà!

imatge

La iaia no hi toca

Text: José Ignacio Valenzuela
Il·lustració: Patricio Betteo
Editorial: Birabiro

En Vicenç no té una iaia convencional. La seva iaia té un pentinat com Darth Vader, està obsessionada per guanyar premis de poesia i li agrada recitar versos a ple pulmó quan en Vicenç baixa de l'autobús escolar. En Vicenç ha d'anar cada tarda a casa de la seva iaia Petúnia perquè els seus pares treballen. Els primers dies estava convençut que es tornaria boig, però, ara, compta els minuts que falten per anar a casa de la iaia. 

imatge

Kulanjango. El viatge de l'àguila

Text: Gill Lewis
Il·lustració: Javier Olivares
Editorial: Cruïlla

Els amics del Callum no volen que la Iona s'estigui als seus terrenys. El Callum, però, no és com ells. La Iona ho sap i, per això, li confia un secret: a la seva finca hi ha un niu d'àguila pescadora! És un ocell que està en perill d'extinció i molts caçadors pagarien una fortuna per poder-la capturar. Per això, en Callum i la Iona no poden explicar a ningú el que han trobat. Un dia troben l'àguila ferida... i han de reaccionar!