Del 19 al 23 d'octubre, Lleida

Som Cinema, Mostra de Cinema i Audiovisual Català

La mostra aposta per promoure les obres audiovisuals de producció catalana de joves creadors i talent emergent. A la secció oficial de llargmetratges documentals, hi ha "Alcaldessa", de Pau Faus, "Dead Slow Ahead", de Mauro Herce, "9 días en Haití", de Juan Antonio Bayona, "Acorats, crònica d'un fenomen", de Joan Martí Mir, "Metamorphosis", de Manuel Pérez i "Tarajal, desmuntant la impunitat a la frontera sud", de Xapo Ortega, Xavier Artigas i Marc Serra. Durant la sessió inaugural es concedirà el III Premi Lleida Visual Art al projecte "Amazones", d'Alba Sotorra.

La 7 edició de Som Cinema, Mostra de Cinema i Audiovisual Català projectarà del 19 al 23 d'octubre una trentena d'obres audiovisuals en diversos espais de Lleida. Entre les projeccions de llargmetratges i curtmetratges en categoria de documental i de ficció, que són les quatre seccions oficials, hi ha diverses estrenes a la ciutat, com la d'"Alcaldessa", de Pau Faus.

La mostra és avui en dia l'única dedicada exclusivament a la promoció de cinema i altres formats audiovisuals de producció catalana realitzats per nous creadors i productors. Des dels seus inicis acull les produccions audiovisuals realitzades des de les escoles de cinema, productores independents o àrees d'audiovisual universitàries dels territoris de parla catalana, per la qual cosa representa una trobada imprescindible de creadors del nostre país.

Per aquesta edició, la mostra ha rebut un total de 78 obres, sis de les quals s'han produït a Lleida. Els altres treballs procedeixen de Barcelona, Alacant, València, Castelló, Sant Vicenç de Castellet, Vilanova i la Geltrú, Terrassa, Mataró, Almenar, Tarragona, Calafell, Girona i Algaida. En la secció Documentals s'han presentat un total de 23 obres i en la secció Curts se n'han presentat 55.

En la secció oficial de documentals llargmetratges, competeixen "Alcaldessa", de Pau Faus, "Dead Slow Ahead", de Mauro Herce, "9 días en Haití", de Juan Antonio Bayona, "Acorats, crònica d'un fenomen", de Joan Martí Mir, "Metamorphosis", de Manuel Pérez i "Tarajal, desmuntant la impunitat a la frontera sud", de Xapo Ortega, Xavier Artigas i Marc Serra.

Pel que fa els documentals curtmetratges, s'han seleccionat "Campanya", d'Andrés Alonso, Catarina Brites, Alejandro Cabrera, Lara Curto i Damián Depetris; "Historias de la Rabassada", de Ferran Romeu, "Gezurra", d'Eduardo Pélach, "Petrona", d'Hammudi Al-Rahmoun Font i "Panorama", de Jon Herranz.

A la sessió de cloenda, que es farà el diumenge 23 al Cafè del Teatre, es projectaran els documentals "La memòria de les bombes", de Jordi Boquet Claramunt, i "La veu de qui ens alimenta", de Gemma Casal, Enrique Marco Abadia i Carles Fargas. L'entrada és lliure i gratuïta per a la inauguració i la cloenda.

 

 

"Amazones", d'Alba Sotorra, projecte guanyador del III Lleida Visual Art

En l'acte inaugural del Som Cinema es farà el lliurament del III Premi Lleida Visual Art. El jurat del premi ha decidit atorgar el guardó al projecte "Amazones", d'Alba Sotorra, per la seva qualitat immediata, com a professional i tècnica en tots els aspectes del documental. El projecte encaixa amb l'esperit d'aquest premi, que possibilita que s'acabin produccions al centre de producció Magical Media.

El premi té com a objectiu la contribució a la conclusió d'un llargmetratge, sèrie de ficció o documental de producció independent, d'autor i/o primers projectes realitzats per autors i/o productors, que promoguin un cinema alternatiu, emergent i de nous talents que estigui pendent o en fase de postproducció. En aquesta tercera edició s'han presentat 39 treballs (17 més que l'any 2015). El jurat també ha fet una menció al projecte "Ardara".

"Amazones" és un retrat íntim de dues dones a la guerra. La pel·lícula se centra en les vides de dues comandants de les Unitats de Protecció de la Dona que lluiten contra l'Estat Islàmic al nord de Síria. Amb un accés sense precedents i a través d'un retrat íntim, entendrem les raons que han dut les protagonistes a escollir la guerra com l'única via cap a l'emancipació i la llibertat. El projecte compta amb el suport del fons de desenvolupament de l'ICEC, de Creative Europe Media i de Berlin Brandenburg, Medienboard i la coproducció de TV3.

L'últim llargmetratge documental de la directora, "Game over", va ser guardonat amb el premi Gaudí al millor documental aquest any. També va obtenir el premi a millor directora novell pel Col·legi de Directors de Catalunya, el premi a millor direcció novell al Docs Barcelona i una menció d'honor als premis Ciutat de Barcelona.

 

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
tv3.cat/documentals 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

 

Anar al contingut