"Sis dies corrents", la nova pel·lícula de Neus Ballús
"Sis dies corrents", la nova pel·lícula de Neus Ballús
Amb la participació de TV3

"Sis dies corrents" s'estrena a la gran pantalla

Ballús escull tres lampistes -lampistes reals- que interpreten la gran varietat de situacions que sorgeixen quan entren a casa d'un client per fer la reparació durant sis dies d'una setmana laboral. Un d'ells es jubila, però no tenen clar que en Moha, que l'ha de substituir, s'ajusti al perfil que necessiten

La directora i guionista Neus Ballús ("El viatge de la Marta", "La plaga") estrena la seva nova pel·lícula, "Sis dies corrents", el 3 de desembre.  

Basada en situacions i personatges reals, "Sis dies corrents" relata el dia a dia de la vida d'en Moha, en Valero i en Pep, tres treballadors d'una petita empresa de lampisteria i electricitat a la perifèria de Barcelona. Durant una setmana, en Moha, el més jove, haurà que demostrar que està preparat per substituir en Pep, que es jubila. Però en Valero considera que en Moha "no s'ajusta al perfil", i dubta que els clients acceptin un treballador marroquí a casa seva. "Sis dies corrents" és el tercer llargmetratge de la directora.

Els protagonistes d'aquesta història són Mohamed Mellali (Moha), Valero Escolar (Valero ) i Pep Sarrà (Pep), lampistes professionals i actors ocasionals, que van ser escollits després d'anys de càsting i documentació sobre l'univers dels lampistes i els electricistes per a aquesta cinta de gènere híbrid que conjuga ficció i realitat. El film conserva la sensibilitat característica de la seva autora, però aquest cop Ballús s'allunya del drama per endinsar-se en un to aparentment lleuger que converteix la proposta en una singular comèdia.

El cartell el completen no actors que s'interpreten a ells mateixos, com Paqui Becerra (cap de l'empresa), Pere Codorniu (avi), Aina Rue Puigoriol i Gemma Rue Puigoriol (germanes), Oriol Cervera (germà), Judith Vizcarra Puig (fotògrafa), Mauricio Barriga, Juan Ramón Sánchez, Christian Ramírez (paletes), Alfredo Aloisio (psicoanalista), Youssef Ouhadi i Hamid Minoucha (cosins d'en Moha), Yuan Jing (company de classe) i Núria Revuelta (cambrera del bar).

Sota una capa d'humor, lleugeresa i quotidianitat, les sis històries que formen el film (corresponents a sis dies d'una setmana laboral) amaguen una profunda reflexió sobre els prejudicis que s'activen quan ens veiem obligats a conviure amb algú diferent de nosaltres. En un moment en què les mostres d'intolerància i racisme estan molt presents, la pel·lícula vol oferir una nova mirada sobre un dels reptes més grans als quals s'enfronta la nostra societat, diversa i multicultural: el repte de comprendre l'altre.

"Sis dies corrents" ha participat al Festival Internacional de Cine de Toronto-TIFF (secció Contemporary World Cinema), al Busan International Film Festival (secció World Cinema) , al BFI London Film Festival, (secció Laugh), al Chicago International Film Festival i al Festival de Locarno, on va rebre el Lleopard a la millor interpretació masculina, ex aequo per a Mohamed Mellali i Valero Escolar. I també serà a la 66 Setmana Internacional de Cine de Valladolid - SEMINCI (Secció Oficial a concurs).

Amb guió de Ballús i de Margarita Melgar (pseudònim darrere del qual es troben Montse Ganges i Ana Sanz-Magallón), el film està produït per Miriam Porté per Distinto Films i El Kinògraf i la producció associada de Slot Machine (França). Compta amb la participació de TV3, RTVE i Movistar+, i el suport de l'ICAA i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Amb l'impuls del Màster de Documental de Creació de la UPF.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut