Del 7 al 10 d'abril, Barcelona

Serielizados Fest, Festival Internacional de Sèries de Barcelona

El festival per als addictes a les sèries de televisió programa tres documentals inèdits sobre la cultura pop televisiva i les sèries: "Chuck Norris vs. Communism", dels productors de "Searching For Sugarman", "Monty Python: The Meaning of Live" i "Beauty is Embarrassing", estrena a Europa després del seu pas per festivals com Tribeca, South By Southwest, Sundance o Hot Docs. Dissabte, 9 d'abril, David Simon, creador de sèries com "The Wire", presenta el documental inèdit a Catalunya "The Whole Gritty City", en què tres bandes juvenils de músics de Nova Orleans preparen la desfilada del Mardi Gras després de la destrucció provocada per l'huracà "Katrina".
"The Whole Gritty City", de Richard Barber i Andre Lambertson

"The Whole Gritty City", de Richard Barber i Andre Lambertson

El Festival Internacional de Sèries de Barcelona, el Serielizados Fest, dedica quatre dies a les sèries de televisió amb projeccions de documentals inèdits, conferències de professionals del sector, estrenes de capítols i homenatges a les millors sèries de l'any i espectacles d'humor i música. La tercera edició del festival va arrencar la setmana passada amb una prèvia, el cicle "Un eco de les sèries de David Simon", a la Filmoteca de Catalunya, que conclou dissabte, 9 d'abril. David Simon, una de les figures de més prestigi de la ficció televisiva nord-americana i de la cadena HBO, creador de sèries com "The Wire", hi presentarà "The Whole Gritty City", un documental en què la música esdevé un motor per impulsar Nova Orleans després del devastador huracà "Katrina".

 

 

 

Dissabte 9 i diumenge 10 d'abril, la Sala Epidor (Cinema Maldà) es converteix en l'espai de la projecció de documentals. El Serielizados Fest estrena tres documentals relacionats amb la cultura pop televisiva i les sèries que s'han estrenat internacionalment a festivals de renom com Tribeca, South By Southwest, Sundance o Hot Docs: "Chuck Norris vs. Communism", "Monty Python: The Meaning of Live" i "Beauty is Embarrassing".

 

"Monty Python: The Meaning of Live", la primera estrena del festival, retrata la cara menys coneguda dels autors de "La vida de Brian", la dels seus inicis fent xous en directe, i es mostra la seva última actuació en directe. El documental està dirigit per Roger Graef i James Rogan i produït per Holly Gilliam, filla de Terry Gilliam. Hi haurà dues sessions, dissabte a les 18.30 i diumenge a les 16.30.


 

 

La segona estrena és "Chuck Norris vs. Communism", dels productors de "Searching For Sugarman", que es podrà veure dissabte 9 a les 20.30. El documental se centra en la caiguda del règim comunista dels anys 80 a Romania, arran de la influència de la cultura pop televisiva i el tràfic de VHS de pel·lícules de Chuck Norris.

 


Serielizados Fest projecta "Beauty is Embarrassing", estrena a Europa del documental que retrata la trajectòria artística de Wayne White, un dels genis que ha marcat més estil en els programes més bojos de la televisió nord-americana, creador del set de "Pee-Wee's Playhouse" o de l'univers del mític programa "El Món d'en Beakman". La cita és diumenge a les 18.30.

 

 

 

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat