El documental també es podrà veure a les Illes a través de l'emissió simultània pel 33

TV3 i el 33 recuperen el documental "1-O". Després, a TV3, l'especial "Veus de l'1-O"

Després de l'èxit d'audiència del documental "1-O", emès aquest dimarts a "Sense ficció", amb 1.135.000 espectadors i una quota del 34,4%, TV3 i el 33 el tornen a emetre demà, dissabte 13 de gener, a les 21.55, i a tv3.cat/directe/tv3, amb drets d'emissió a Espanya només durant l'emissió. A TV3 a la carta es podrà veure amb drets d'emissió a Catalunya.

A continuació, a TV3, el programa especial "Veus de l'1-O", conduït per Xavi Rosiñol, comptarà amb el director del documental, Lluís Arcarazo, i alguns dels protagonistes, que analitzaran l'èxit que ha tingut aquesta producció. També comptarà amb una trentena de persones que van ser testimonis del que va passar l'1 d'octubre del 2017 i que explicaran com van viure aquell dia.

Durant aquest especial, TV3 emetrà algunes de les imatges inèdites enviades per milers d'espectadors que van viure aquella jornada. Per altra banda, experts i investigadors donaran resposta a algunes de les preguntes que suggereix el documental, i es plantejarà la qüestió sobre què ha canviat aquest fet a la societat catalana. A més, el programa també comptarà amb diferents periodistes, d'aquí i de fora, que van cobrir la jornada.

Aquest dimarts, el programa de TV3 "Sense ficció" va fer un rècord històric amb 1.135.000 espectadors i una quota del 34,4%. Pel que fa a mitjans digitals, també va tenir unes dades importants: "1-O" va tenir a internet uns 20.000 usuaris únics, i a Twitter va generar més de 115.000 missatges i va ser el segon programa més comentat a Espanya. A més, l'etiqueta #1octubreTV3 es va posicionar com a "trending topic" mundial durant tres hores.

El documental "1-O" fa un seguiment de com es va desenvolupar la jornada en cinc centres electorals, i posa de relleu el que es va viure a tot arreu: neguits, incerteses, pors i il·lusions. En cadascun dels punts filmats, un ciutadà anònim narra aquell dia des del seu punt de vista. Aquests testimonis s'han registrat temps després, i és un relat elaborat arran de la reflexió de tot el que va succeir l'1 d'octubre. Entre aquests hi ha l'actriu Sílvia Bel, i també recull el cas de Roger Español, el jove que va perdre un ull a causa de l'impacte d'una bola de goma.

Al llarg del dia, al carrer i als col·legis electorals, s'hi podien sentir diverses proclames: "votarem", "democràcia", "el carrers seran sempre nostres", "no passaran", i el cant dels Segadors per acabar amb "hem votat". No se sap què passarà en un futur, però el que ha quedat gravat en la consciència col·lectiva és que hi ha un abans i un després de l'1 d'Octubre.