Els premis es donaran el 17 de març

"Sense ficció", finalista dels XXI Premis Zapping

El programa "Sense ficció" és finalista en la 21a edició dels Premis Zapping en l'apartat de programes culturals, divulgatius i documentals, que atorga l'Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya (TAC). Presentat per Joan Salvat, és una finestra oberta a les millors produccions del gènere documental que ens permeten reflexionar sobre els grans reptes de la societat actual. El programa s'emet des del 2009 en el "prime time" de TV3.

L'Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya (TAC) va donar a conèixer la setmana passada els finalistes de l'edició dels XXI Premis Zapping a l'oci audiovisual de qualitat del 2015. El programa "Sense ficció" competirà en l'apartat de programes culturals, divulgatius i documentals amb "Ingeniería romana"  i "This is opera", de TVE.

Els Premis Zapping són els únics guardons audiovisuals que es concedeixen a Catalunya per votació popular, en reconeixement a la qualitat, i no a l'audiència. Els finalistes han estat escollits mitjançant la votació dels telespectadors al web del TAC. Serà un jurat, integrat per referents de la cultura i la comunicació, qui emetrà el seu veredicte en cada categoria. L'acte de lliurament dels premis serà el dijous 17 de març, al CaixaForum de Barcelona

"Sense Ficció" és un programa dirigit i presentat per Joan Salvat que té com a principal objectiu emetre els millors documentals que es fan arreu del món, i també els documentals de producció pròpia que han marcat estil a TV3.

Des que es va estrenar el  23 de gener del 2009, es va convertir en el programa de referència del documental de TV3. Emet produccions properes o de gran interès social, que aprofundeixen en els temes de debat actual, de producció pròpia, associada, coproduccions o alienes. És el primer espai d'aquesta mena que fa una televisió pública en la seva primera cadena. En el programa també s'emeten algunes de les pel·lícules documentals que, pel seu valor artístic o per la seves revelacions, han causat polèmica o admiració en l'àmbit internacional.

Actualment emet dos documentals seguits, un en "prime time" i un altre en el segon "prime time", que afavoreix una versatilitat que li permet combinar peces de grans majories amb altres de gran qualitat, menys majoritàries i sense tanta exigència en resultats d'audiència.

El programa ja va rebre un premi Zapping en la seva 18a edició: el "Premi dels Grups d'Anàlisis de Programes", l'any  2013. En aquella ocasió, el jurat va destacar el fet "d'oferir una àmplia i variada oferta de documentals de creació i per promoure valors autòctons en aquest gènere".

Anar al contingut