Cuina d'estiu amb Marc Ribas

Sardines en escabetx

El xef de "Cuines", Marc Ribas, prepara aquest saborós i tradicional plat. La tècnica de l'escabetx ens permet cuinar peix i carn amb antelació
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Engegar/Aturar Silenciar Pujar el volum Disminuir el volum Instruccions per interactuar amb el player
imatge

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

4 sardines
2 alls
Una ceba tendra
Una pastanaga
100 g de farina
Vi blanc
Llorer
Pebre negre en gra
Sal
Sucre
Vinagreta

ELABORACIÓ:

1.- Netegem les sardines (les escatem i traiem budells i espina central).

2.- Les enfarinem i les fregim.

3.- Amb una mica d'oli saltem la pastanaga, la ceba tendra i els dos alls laminats. També hi afegim el pebre i el llorer.

4.- Quan ja està tot saltat, hi afegim el vinagre, vi blanc, una punta de sal i una mica de sucre.

5.- Quan s'ha evaporat l'alcohol del vi del vinagre, hi afegirem les sardines i ho cobrirem d'oli d'oliva verge extra. Hi tirem també una branca de romaní i una de farigola i ho deixem coure no més de cinc minuts.

6.- Ho servim amb una mica de farigola i una mica de romaní. Cal recordar que sempre és millor deixar-ho reposar i menjar-s'ho fred.

 

VÍDEOS RELACIONATS