569.000 espectadors i 20% de quota

"Sala 33" amb "Ciutat morta", el programa més vist del dia a Catalunya

El programa "Sala 33" de dissabte, 17 de gener, amb l'emissió del documental "Ciutat morta", va ser vist per una mitjana de 569.000 espectadors -un 20% de quota de pantalla-, amb la qual cosa es converteix amb el programa més vist del dia a Catalunya i amb un dels programes més vistos de la història del canal 33.

L'impacte obtingut dissabte a la nit per l'emissió de "Ciutat morta" en el programa "Sala 33", al qual s'hi han afegir els més de 100.000 visionats que se n'han fet al portal web de TV3, té molt pocs precedents en la història del canal 33. En els últims deu anys, des del 2005 ençà, cap programa havia tingut tanta audiència. Fins a dissabte, només un altre documental havia superat les dues xifres de quota, convertint-se en un dels programes més vistos de la història del canal: "Terra lliure, punt final", una producció de Batabat dirigida pel periodista David Bassa, emès el 14 d'abril del 2007, va obtenir un 10,2% amb una mitjana de 289.000 espectadors.

 

Amb anterioritat al 2005, quan el canal 33 programava esdeveniments esportius, només els Jocs Olímpics de Barcelona o alguns partits de la primera divisió de la lliga de futbol havien assolit xifres com les obtingudes el dissabte a la nit amb "Ciutat morta".

 

A aquestes dades cal afegir-hi el "trending tòpic" mundial aconseguit per l'etiqueta #Totciutatmorta, una referència directa a l'ordre judicial emesa per un jutjat de Barcelona prohibint l'emissió de sis minuts del documental original. Concretament, es tracta de l'interrogatori judicial a l'excap d'informació de la Guàrdia Urbana Víctor Gibanel en considerar que podria violar el seu dret a l'honor.

 

Els sis minuts retallats, que es van difondre a través de Youtube algunes hores abans de la seva emissió al programa "Sala 33", han rebut fins ara més de 370.000 visionats, més de 366.000 en castellà i més de 7.300 en català.

 

"Ciutat morta", produït per Metromuster i dirigit per Xavier Artigas i Xapo Ortega, va rebre el 2014 tots els guardons de la secció de Llargmetratges Documentals en el 23è Festival de Cine de Madrid (premi al millor llargmetratge, premi del jurat jove i premi de la crítica); el premi Biznaga de Plata al millor documental al Festival de Màlaga i el premi Universidad de Huelva al millor documental de la Muestra de Cine Documental Historias de Luces y Sombras, dins de la 40a edició del Festival de Cine Iberoamericano de Huelva. També va ser seleccionat en el 17è DocsBarcelona 2014; el 62è Festival de Sant Sebastià; el 16è Festival Internacional de Cine de Albacete 2014; el 4t DocsLisboa 2014, dins de la secció Programes Especials; l'11è Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona, i L'Alternativa - 21è Festival de Cinema Independent de Barcelona, a concurs dins de la secció Paral·leles, apartat Panorama.

 

Sinopsi
El juny de 2013, un grup de 800 persones ocupen un cinema abandonat del centre de Barcelona per projectar un documental. Rebategen l'antic edifici en honor a una noia que es va suïcidar dos anys abans: Cinema Patricia Heras. Qui era la Patricia? Per què es va treure la vida i quina relació hi ha entre Barcelona i la seva mort? Això és el que es vol donar a conèixer amb aquesta acció il·legal i de gran impacte mediàtic: que tothom conegui la veritat sobre un dels pitjors casos de corrupció policial a Barcelona, la ciutat morta.

Anar al contingut