Una coproducció amb Televisió de Catalunya i Diagonal TV

S'acaba el rodatge de "Vilafranca", la nova pel·lícula de Lluís Maria Güell

Lluís Maria Güell ha acabat el rodatge de la pel·lícula per a televisió "Vilafranca", l'adaptació de l'obra teatral de Jordi Casanovas, que passa pràcticament durant un dinar.

Lluís Maria Güell ens va acollir al rodatge de "Vilanova" pocs dies abans que s'acabés. La trama tracta d'una família que es reuneix per celebrar la Festa Major de Sant Fèlix, a Vilafranca, al voltant del pare, que té Alzheimer. La progressiva desaparició d'aquesta figura i el seu lideratge fa aflorar totes les rancúnies, tots els secrets i totes les frustracions de cada membre de la família.

Els vam anar a trobar a Caldes d'Estrac. Rodaven en una casa al costat de la via del tren i a tocar de la platja. "Aquesta casa hauria de ser més modesta pel que fa al text original, però els espais ens funcionen molt bé", comenta el director. "La pel·lícula passa en gran part en aquesta casa que teòricament és a Vilafranca. Allà s'ha rodat la façana de la casa, per situar-la a Vilafranca, a la plaça de l'Oli, on hi ha una mica d'ambient de festa major, i també hi ha seqüències a Moja, que és on realment passa el tema de l'herència, l'element en discussió de la trama." Jordi Casanovas s'ha encarregat de fer l'adaptació cinematogràfica del text, que segons Lluís Maria Güell "ha estat una col·laboració  excel·lent i amb qui em vaig posar d'acord de seguida".

La pel·lícula per a televisió "Vilafranca" és una obra coral amb molts personatges al set alhora, cosa que en complica el rodatge. Tres generacions al voltant d'una taula d'un dinar que comença bé, però que acaba destapant històries familiars i tripijocs obscurs. En Pere (Joan Pera) és el patriarca d'aquesta família, un home mig absent, dolç i infantil més lligat als records que a la realitat que viu. Amb ell, comparteixen repartiment Lluïsa Castell, Carme Sansa, Alicia Pérez, David Bagés, Anna Ycobalzeta, Manuel Veiga, David Vert, Georgina Latre, Laia Manzanares i Marc Rius.

Lluís Maria Güell explica que la pel·lícula "és un conflicte universal que qualsevol de nosaltres ens hi podem trobar en un moment donat. Jo intento explicar-ho com ho intueixo. A més, la pel·lícula es muntarà amb l'enfrontament dels personatges". Referint-se als conflictes que sorgeixen al llarg de la taula, Alicia Pérez afegeix "ni la Pilar és tan lliure de pecat, ni el Josep és tan pecador, ni la Cristina és tan bona nena. Durant el dinar surten les virtuts de tothom, però també les misèries de cadascun dels personatges. Tots tenim una part maca i tots tenim una part fosca." És una coproducció de TV3 i Diagonal Televisió, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA:

Direcció: Lluís Maria Güell
Guió: Jordi Casanovas
Producció executiva Diagonal TV: Albert Sagalés
Producció delegada TVC: Esther Dueñas
Intèrprets: Joan Pera, Lluïsa Castell, Carme Sansa, Alicia Pérez, David Bagés, Anna Ycobalzeta, Manuel Veiga, David Vert, Georgina Latre, Laia Manzanares i Marc Rius.
Direcció de fotografia: Sergi Bartrolí

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut