Amb el Dr. Miquel Porta

Les millors frases del "Retrats" sobre "La nostra contaminació interna"

El Dr. Miquel Porta ha explicat al "Retrats" de Jaume Barberà que "trobem el pesticida original en el 80% de la població"
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Engegar/Aturar Silenciar Pujar el volum Disminuir el volum Instruccions per interactuar amb el player
imatge

Aquest dimecres, 17 de febrer, a "Retrats", Jaume Barberà ha conversat sobre els components tòxics persistents (CTP) amb el Dr. Miquel Porta. Aquestes són algunes de les millors frases del programa:

"Els components tòxics persistents es troben en molts aliments que ingerim diàriament, circulen per la nostra sang, es dissolen en greixos i l'organisme no els pot excretar."

"Les fases de la vida més susceptibles als efectes biològics i clínics dels contaminants són les etapes embrionària i fetal, i la primera infància. Els embrions, fetus i nens es veuen exposats als contaminants a través de la placenta, i posteriorment a través de la lactància i l'alimentació."

"Els components tòxics persistents són indetectables pels sentits."

"La contaminació per tòxics permanents no és un fenomen minoritari ni aïllat, sinó un fet generalitzat a la majoria de països postindustrials del món."

"Als investigadors mèdics ens preocupen especialment certs compostos tòxics persistents, perquè tenen una gran incidència en algunes de les malalties més freqüents i greus. Contribueixen a causar trastorns i malalties com la infertilitat i certes anomalies congènites, problemes d'aprenentatge i altres trastorns de la conducta, diabetis tipus 2 i potser obesitat, diversos tipus de càncer o les malalties d'Alzheimer i Parkinson."

"Les causes del procés contaminant tenen poca influència en la medicina, poca visibilitat als mitjans de comunicació, i de vegades inclús són negades per una part influent de la professió mèdica i d'altres experts."

"M'agradaria poder dir que els científics també ens equivoquem. L'autocrítica en ciència és obligatòria, no és una assignatura optativa."

"Ja seria hora d'acabar la lluna de mel entre la societat i els científics: tenim contradiccions i, sovint, hem de ballar al so que toca."

VÍDEOS RELACIONATS