Travessem l'Uzbekistan fins a l'extrem oest de la Xina
Travessem l'Uzbekistan fins a l'extrem oest de la Xina
Divendres, a les 22.05, al 33

Recorrem el món amb els "Grans documentals" del 33

La nit de divendres al 33 és nit de viatges, els que ens proposen els "Grans documentals". Aquesta setmana visitem Namíbia, travessem per carretera de l'Uzbekistan fins a l'extrem oest de la Xina i sobrevolem Alaska.

22.05 Els habitants de la fi del món: Namíbia

Ben Fogle visita l'Àfrica i les dunes vermelles del desert de Namíbia. Conviu una setmana amb Gideon David, de cinquanta anys, i la seva jove família. En Gideon és un expert boiximà que va abandonar la seva vida a ciutat com a agent d'assegurances i se'n va anar a viure al desert. En Ben descobreix la feina dura i plena de sacrificis de la vida a la granja a temperatures que s'enfilen fins als 40 graus. Ajuda a cuidar els animals de la família, repara una canonada d'aigua que els papions han fet malbé i fins i tot aprèn a castrar una ovella amb les dents!

 

22.50 De Berlín a Tòquio:  Travessem l'Uzbekistan fins a l'extrem oest de la Xina

Al tercer tram del nostre recorregut de Berlín a Tòquio passem per l'Uzbekistan per conèixer una mica millor les ètnies que hi viuen. Coneixerem cal·lígrafs, agricultors, ceramistes, mestres, mediadors... i una fàbrica tradicional del producte que donava nom a la ruta que va fer famós aquest tram del nostre viatge: la seda. Veurem muntanyes inhòspites i valls fèrtils, deserts de sorra i els cims del sostre del món, que ens esperen al lluny, al camí cap a l'Orient Llunyà.

 

23.45 Els Estats Units des de l'aire: La crida de la naturalesa d'Alaska

L'ésser humà va trepitjar el territori d'Alaska fa 20.000 anys. Des d'aleshores, milers de persones s'han sentit fascinades per la bellesa del seu paisatge indòmit i per les grans riqueses naturals que oculta. Cims majestuosos, glaceres immenses i extensions inacabables de tundra atrauen aventurers, buscadors d'or, esportistes i científics de tot el món. La duresa de les condicions climatològiques i l'existència de grans depredadors provoquen, encara avui, que moltes d'aquestes aventures no tinguin un final feliç. Però l'home també és el causant de desastres que posen en perill tots aquests tresors, com el cas del vessament de petroli de l'"Exxon Valdez", del qual avui dia encara es noten les conseqüències.

Anar al contingut