Dimarts, 4 d'agost, "Quèquicom" recupera els capítols "La gamba, un cas de pesca sostenible" i "La paella al natural". "La gamba, un cas de pesca sostenible" Una gamba viu uns cinc anys. I una femella pot arribar a pondre entre 400.000 i 500.000 ous anualment. La gamba petita, quan surt de l'ou, baixa a unes profunditats superiors als 1.000 metres de fondària. A mesura que va creixent, va nedant cap amunt. Se'n diu migració ontogenètica. L'"Aristeus antennatus" es pesca amb barques d'arrossegament a la costa nord-oriental de l'Àfrica i a la costa mediterrània d'Espanya, França, Itàlia i Malta. Però la confraria de Palamós és la que desembarca més gamba vermella de tota la Mediterrània. Unes 130 tones l'any. "La paella al natural" A la paella hi ha representat pràcticament tot l'arbre evolutiu i l'arròs n'absorbeix tots els gustos. El reporter Pere Renom va al delta de l'Ebre per aprendre a cuinar aquest plat amb ingredients com els crustacis o la carn d'ànec. Renom prova de segar arròs a mà i de pescar llobarros amb rall. Marc Boada explica per què l'arròs bomba és més saborós que l'allargat i per què s'enganxa més. Adverteix també que l'arròs blanc ha perdut tota la vitamina B1 que té l'integral.