Pel·lícules seleccionades al Festival de Cinema de Gijón 2019
Pel·lícules seleccionades al Festival de Cinema de Gijón 2019

Quatre llargmetratges amb participació de TV3, al Festival de Cinema de Gijón

"Les Perseides", "Sense sostre", "Liberté" i "La hija de un ladrón", amb participació de TV3, es projectaran al Festival Internacional de Cinema de Gijón, que se celebra del 15 al 23 de novembre

El Festival Internacional de Cinema de Gijón compta aquest any amb quatre llargmetratges amb participació de TV3 en diferents seccions. "Les Perseides" es projectarà en la Secció Oficial, "Sense sostre" a la secció competitiva "Rellumes", i "Liberté" i "La hija de un ladrón", amb projeccions especials.

"LES PERSEIDES"
Nora Sala-Patau, Marta Tremps, Eduard Buch i Carmela Poch protagonitzen "Les Perseides", un llargmetratge dirigit per Alberto Dexeus i Ànnia Gabarró i produït per Boogaloo Films, la Universitat Pompeu Fabra i la participació de TV3. Les llegendes de la zona relaten que el poble i la central tèrmica d'Escatrón es van construir sobre terreny de la batalla de la Guerra Civil espanyola, sobre els cossos de cadàvers sense desenterrar. Els fantasmes i els esperits continuen deambulant pels seus carrers i edificis, mig abandonats en l'actualitat. La Mar arriba a Escatrón per passar l'estiu més estrany de la seva vida després del divorci dels seus pares. La nena es refugia en aquestes misterioses llegendes de postguerra que floten en el poble mitjançant un grup d'adolescents que viuen amb unes regles diferents de les que ella coneix. Incapaç de distingir la ficció de la realitat, la Mar anirà descobrint un lloc més fascinant del que semblava, que farà que faci les paus amb el seu pare, conciliant els vincles familiars amb la memòria històrica del país, des del punt de vista d'una adolescent actual.

"SENSE SOSTRE"
Dirigida per Xesc Cabot i Pep Garrido, la pel·lícula posa la mirada sobre allò que preferim no veure i llança llum sobre realitats potser monstruoses però profundament humanes que, a força de ser ignorades, han deixat d'existir per a nosaltres: el gest de fer visible l'invisible. Està protagonitzada per persones que han viscut al carrer, treballant al costat d'actors professionals com Enric Molina, Laia Manzanares, Teresa Vallicrosa, Juan Carlos González, Jesús Marcos i Josep Maria Blanco, entre d'altres. Joan, un sensesostre que malviu als carrers de Barcelona amb la inseparable companyia del seu gos Tuc, decideix abandonar la seva rutina d'alcohol i violència i emprendre un viatge sobrehumà cap a una destinació que només ell coneix. És una producció d'Alhena production i Atende Films i la participació de TV3.

"LIBERTÉ"
És la versió cinematogràfica de l'obra teatral que el director banyolí Albert Serra va presentar a Berlín l'any 2018, en què explora el llibertinatge i el puritanisme de l'Alemanya de finals del segle XVIII. Amb aquesta pel·lícula, Albert Serra va guanyar el Premi Especial del Jurat dins la secció "Un certain regard" al Festival de Canes. "Liberté" ha tingut un fort ressò internacional i ha provocat força polèmica i està seleccionada a formar part dels XII Premis Gaudí i dels Premis Goya 2020. A més, s'ha projectat en festivals com el New York Film Festival, el Toronto International Film Festival o el Film Fest de Munic (Alemanya). També ha tingut presència al Festival de Cine Europeu de Sevilla 2019 i al Festival de Cinema Espanyol de Tolosa de Llenguadoc–Cinespaña 2019. És una pel·lícula amb la producció d'Idéale Audience (França), Rosa Filmes (Portugal), Andergraun Films (Espanya), amb producció associada amb Lupa Film (Alemanya) i participació de TV3 i dirigida per Albert Serra i protagonitzada per Helmut Berger, Marc Susini i Iliana Zabeth,

"LA HIJA DE UN LADRÓN"
"La hija del ladrón" és la primera pel·lícula de Belén Funes i la primera en què actuen junts Eduard i Greta Fernández, que interpreten els rols de pare i filla, respectivament. La Sara (Greta Fernández) ha estat sola tota la vida. Té 22 anys i un nadó, el seu desig és formar una família normal al costat del seu germà petit i del pare del seu fill. El seu pare, el Manuel (Eduard Fernández), després d'anys absent, en sortir de la presó decideix reaparèixer a les seves vides. La Sara sap que ell és el principal obstacle dins dels seus plans i pren una decisió difícil: allunyar-lo d'ella i del seu germà.
El llargmetratge ha tingut una trajectòria internacional molt potent: Greta Fernández va ser guardonada amb la Conxa de Plata com a millor actriu en el Festival de Sant Sebastià. Més recentment, al Festival de Cinema de Tessalònica, l'actriu també va ser premiada com a millor actriu per la seva interpretació en aquesta pel·lícula. A més, el film s'ha projectat en diversos festivals com el BFI London Film Festival, el Chicago International Film Festival o el Cairo International Film Festival, entre d'altres. És una producció d'Oberon Cinematográfica en coproducció amb BTeam Prods, que compta amb la participació de TV3, RTVE i Movistar+, amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut