Dimecres, a les 20.00, Cinemes Girona, Barcelona

Projecció i debat d'"A tu què et sembla?", amb la protagonista i els autors

El documental es projecta dimecres i dijous als Cinemes Girona de Barcelona. La sessió de dimecres comptarà amb la presència de la protagonista, Ester Quintana, i els autors del documental, Pau Poch i Teresa Manubens. El 14 de novembre del 2012, Ester Quintana va perdre un ull durant la manifestació per la vaga general del 14 de novembre del 2012 a Barcelona. "A tu què et sembla?" recull el seu testimoni i el d'altres persones vinculades a la lluita per la prohibició de les bales de goma.

"A tu què et sembla" es va estrenar el 3 de setembre als Cinemes Girona de Barcelona i des de llavors se n'han organitzat projeccions a diversos espais. Dimecres 21 d'octubre, als Cinemes Girona també, la projecció anirà seguida d'una xerrada amb Ester Quintana i els autors del documental.

 

Sinopsi
El 14 de novembre del 2012, l'Ester Quintana pretenia marxar cap a casa després d'haver participat en una manifestació al centre de Barcelona quan va rebre un brutal impacte a la cara que li va causar la pèrdua d'un ull.
La versió de l'Ester va ser clara des d'un primer moment: un agent antidisturbis havia disparat una pilota de goma i, en conseqüència, ella havia estat mutilada. La versió dels responsables polítics ho desmentia repetidament: aquell dia no s'havia disparat cap tipus de projectil.
Des d'aleshores, Ester Quintana i el seu grup d'amics van començar un moviment social que exigia investigació i responsabilitats polítiques i judicials.
El documental ofereix fragments d'una vintena d'entrevistes que reflexionen sobre els fets i la transcendència d'aquest cas en la societat i en la manera de fer política.
A més de recollir el testimoni de la mateixa Ester, el documental dóna veu als seus amics, a periodistes, advocats o persones del món de la cultura com Isabel Coixet. També acosta l'espectador a altres casos relacionats amb l'ús de les bales de goma com el de Carles Guillot, mutilat l'any 2001, o el d'Íñigo Cabacas, mort a Bilbao l'any 2012.


 

 

 

Realitzat per estudiants de l'Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV) de Barcelona, el documental va començar la tardor del 2012 com un treball de final de cicle. L'estiu del 2013 van entregar a l'escola un primer muntatge de 30. Un cop acabats els estudis, els estudiants van seguir treballant en el projecte durant un any i mig més per documentar i investigar els fets, fins a realitzar les 24 entrevistes que formen part del muntatge d'"A tu què et sembla?". Tant els autors com els estudiants i professionals del sector que hi han col·laborat, han treballat de forma no remunerada en el projecte. L'objectiu del film és documentar el cas Quintana i lluitar a favor de la prohibició de les bales de goma que duen a terme plataformes socials com Ojo con tu ojo i Stop bales de goma.

"A tu què et sembla?" es va estrenar el 3 de setembre del 2015 als Cinemes Girona de Barcelona en un acte d'entrada gratuïta on van assistir-hi 300 persones. L'estrena comercial va ser el 16 d'octubre, també als Cinemes Girona. Paral·lelament, l'equip organitza projeccions en diferents punts de Catalunya en què presenten i expliquen el projecte amb la mateixa Ester Quintana.


"A tu què et sembla?"
Facebook
Twitter



Projeccions
Dimecres 21, amb la presència de la protagonista i els autors del documental, i dijous 22 d'octubre, a les 20.00
Cinemes Girona (Barcelona) 

 

 

 

 

Fitxa tècnica
Un projecte de Teresa Manubens i Pau Poch
Direcció: Pau Poch
Productora executiva: Teresa Manubens
Producció executiva: Saray Carazo
Cap de producció: Elga García
Ajudant de producció: Kike Bendito
Càmeres: Raúl Gómez, Abel Echeverría i Natalia Miguel
So directe: Arnau Jofré, Daniel Jover
Muntatge: Teresa Manubens
Entrevistes: Pau Poch
Etalonatge: Ana Ferrón
Disseny gràfic i animació: Sílvia Valls, Kitiara Ferran
Postproducció de so i efectes d'àudio: Gerard Casajús
Compositor musical: Jordi Contreras
2015



Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

Anar al contingut