Bachir Lazhar i els seus alumnes.
Bachir Lazhar i els seus alumnes.
Dijous, a les 19.20, a TV3

"Professor Lazhar", una lliçó de vida i educació

La història de "Professor Lazhar" (basada en una obra de teatre d'Evelyne de la Chenelière), a partir d'un fet terrible, uneix el destí d'una classe d'alumnes de 12 anys de Mont-real i d'un veterà mestre d'escola algerià.

Bachir Lazhar, un humil mestre de primària d'origen algerià, és contractat en un col·legi de Mont-real per substituir una professora que s'ha suïcidat penjant-se  a la seva pròpia aula. El professor Lazhar es troba amb un grup de nens obsessionats per la mort, després de la pèrdua tan terrible que han patit. La presència del nou mestre els ajudarà en aquest període de dol ja que ell també arrossega un passat tràgic.

Un film amb 6 guardons de l'acadèmia de cine canadenca i candidata a l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa el 2011.

FITXA TÈCNICA

Direcció i guió: Philippe Falardeau
Intèrprets: Mohamed Fellag, Sophie Nélisse, Émilien Néron, Marie-Ève Beauregard, Vincent Millard, Seddik Benslimane, Louis-David Leblanc, Danielle Proulx, Brigitte Poupart, Jules Philip, Louis Champagne, Daniel Gadouas, Francine Ruel, Sophie Sanscartier
Idioma versió original: francès (Monsieur Lazhar)
Producció: micro_scope, 2011 (Canadà)
Durada: 90 minuts
Fotografia: Ronald Plante
Música: Martín León

Anar al contingut