Dimarts 1, a les 19.00, Fundació Suñol (Passeig de Gràcia, 98), Barcelona. Amb reserva prèvia.

Presentació de "Carlos Barral, el temps de les paraules"

Un recorregut per la personalitat i l'obra del poeta i editor Carlos Barral Agesta (Barcelona 1928-1989) amb els testimonis de Mario Vargas Llosa, Joan Marsé, Xavi Ayén, Xavier Sabater, entre altres. Carme Riera presentarà l'acte, al qual assistiran Jordi Nin, director, Helena Rotés, guionista, Jordi Ambròs, productor executiu Televisió de Catalunya, i Anna Cler, directora de producció i continguts TVE Catalunya. Pròximament s'emetrà al 33 dins l'espai "El documental".

"Carlos Barral, el temps de les paraules" ret homenatge al poeta i editor català Carlos Barral. Un recorregut per la seva vida i obra que compta amb els testimonis de Carme Riera, Mario Vargas Llosa, Joan Marsé, Xavi Ayén, Xavier Sabater, Alberto Oliart, Josep Inglada, Sergi Aguilar, Fina Oliver, Joan Santacana, Malcolm Otero Barral, i dels fills de l'editor: Dánae, Yvonne i Alexis Barral. Rodat entre el desembre del 2013 i l'abril del 2015, aquest documental dirigit per Jordi Nin es presenta per primera vegada dimarts 1 de març a la Fundació Suñol. Per assistir-hi cal reserva prèvia per telèfon (934961032) o correu electrònic (info@fundaciosunol.org).

 

Sinopsi
Yvonne, la viuda del poeta i editor Carlos Barral, que va morir ara fa més de 25 anys, visita el monument erigit en la seva memòria a la platja de Vilaseca, Tarragona. Carlos Barral va ser l'editor més important del nostre país durant la segona meitat del s. XX: com a director literari de Seix Barral i després de Barral Editores, va impulsar la publicació d'un catàleg d'autors "imprescindibles" i va propiciar l'anomenat "boom" de la novel·la llatinoamericana. També va ser un personatge singular que es va relacionar amb els escriptors i intel·lectuals més rellevants del seu temps, però ell hauria volgut que se'l recordés per la seva poesia, d'una profunditat poc habitual. Evocar la seva vida ens porta a un temps de lluita contra la repressió cultural del franquisme en el qual existia el convenciment que la cultura tindria un paper essencial en la construcció de la llibertat.


 

 

 

Fitxa tècnica
Direcció: Jordi Nin
Guió: Helena Rotés
Productor executiu TVC: Jordi Ambrós
Productor executiu de programes RTVE: Sonia Sancho
Fotografia: Jordi Nin
Locució i declamació: Sílvia Comes
So: Jaume Nin
Muntatge: Jordi Aymerich, Jordi Escofet, Adrià Pujol
Grafisme: Carla Elias
Estilisme: Kristina Nordlöf
Script: Margarida Almirall
Músiques: Pau Casals, interpretat per Jordi Camell.
Toru Takemitsu, Claude Debussy, Enric Granados i Maurice Ravel interpretats per la pianista i compositora Ayako Fujiki i composicions originals del músic Pau Saura
Una producció d'Espectrum Produccions, SL, amb la col·laboració de TVC i en coproducció amb RTVE, 2016

Jordi Nin, director
(Barcelona, 1960) Guionista i realitzador cinematogràfic, especialitzat en projectes d'àmbit cultural i en la creació artística d'instal·lacions audiovisuals arquitectòniques de gran format. El 2004 funda la productora Espectrum Produccions, S.L. Algunes produccions realitzades des del any 2005: "Siegfried Wagner, el último romántico", "La llum de Barcelona", "Drizzle by Ayako Fujiki", "Requiem", "Cervantes en un laberinto de luz", "Córdoba, la luz de las culturas", "Felip Pedrell, the first Wagnerian", "Dia de muertos, Mexico DF" i "Carlos Barral, el temps de les paraules".
 

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

 

Anar al contingut