Primera Divisió

L'Espanyol naufraga contra el Celta en un partit marcat pel polèmic arbitratge de Daudén Ibáñez

En un partit clau per intentar sortir del pou de la classificació, l'Espanyol ha naufragat contra el Celta i ha caigut golejat per un contundent 0-4. El gran protagonista del matx ha estat l'àrbitre Daudén Ibáñez, que ha assenyalat un dubtós penal per unes mans de Lopo transformat per Luccin i després ha expulsat Wome en la primera meitat per una agressió a Juanfran. Amb inferioritat numèrica, els gallecs han sentenciat en la segona part davant d'un Espanyol a la deriva i que ha acabat el partit amb nou per l'expulsió de Lemmens.

L'Espanyol ha començat el partit amb molts nervis conscient de la importància dels tres punts en joc, i el Celta ho ha aprofitat per fer-se amb el control del joc. Tot i que els blanc-i-blaus han tingut la primera ocasió amb un xut de falta de Wome desviat, en el minut 9, els gallecs han donat el primer avís seriós amb una rematada de José Ignacio que Lemmens ha pogut desviar a córner. Després d'uns instants de desconcert per part dels dos equips, l'àrbitre Daudén Ibáñez s'ha convertit en el gran protagonista del partit assenyalant un penal molt dubtós per unes mans de Lopo a l'interior de l'àrea. El francès Luccin ha transformat la pena màxima enganyant Lemmens. Amb el 0-1 en el marcador, l'Espanyol ha començat a perdre els nervis i en el minut 32, les coses s'han posat encara més difícils per als homes de Clemente quan Wome ha estat expulsat amb vermella directa per una agressió a Juanfran, que ha exagerat de forma ostensible la seva caiguda. Les decisions polèmiques de Daudén han començat a escalfar el públic de Montjuïc, sobretot quan no ha xiulat un possible penal per unes mans de Cáceres molt semblants a les de Lopo. Les protestes dels jugadors locals han acabat amb dues targetes grogues per a Tamudo i Clemente. Al final d'una primera meitat molt accidentada, el públic ha acomiadat la sortida de l'àrbitre amb mocadors blancs i una forta xiulada. Només començar la segona part, l'Espanyol ha perdonat una claríssima ocasió per empatar. Tamudo ha rematat a boca de canó per sobre del travesser una bona centrada de David Garcia. Tot i la tímida reacció inicial, el Celta ha pogut sentenciar en el minut 54 amb un cop de cap de Mostovoi que Lemmens ha desviat amb la punta dels dits. Amb superioritat numèrica, el Celta ha començat a jugar a plaer i en el minut 58, l'exespanyolista Milosevic ha posat la sentència amb el 0-2. El davanter serbi, que no ha celebrat el gol, ha trencat la cintura de Lopo i ha batut Lemmens amb un xut creuat. En ple desastre local, en el minut 77 l'Espanyol s'ha quedat amb nou per l'expulsió de Lemmens, que ha comès un clar penal sobre Juanfran després d'una mala cessió enrere de Torricelli. Com que Clemente ja havia fet els tres canvis, el propi defensa italià ha acabat fent de porter, però no ha pogut fer res per evitar el gol de Mostovoi en el llançament posterior. Els últims minuts de partit han estat un autèntic calvari per als espanyolistes, i el Celta encara ha tingut temps per augmentar el seu avantatge amb un gran gol de Jandro, que ha batut un avançat Torricelli amb una vaselina des de gairebé el cercle central. Amb aquesta nova derrota, l'Espanyol continua en una situació crítica a la cua de la classificació amb només dos punts en vuit jornades, mentre que el Celta agafa aire després d'un mal inici de temporada.