18, 19 i 20 d'octubre, a les 22.00, Cines Verdi Park, Barcelona Projeccions gratuïtes

Photogenic Festival

Entre les activitats paral·leles del festival centrat en la fotografia, es podrà gaudir de la projecció de tres documentals: "Cola, Colita, Colassa (Oda a Barcelona)", de Ventura Pons, "La calle en un instante" i "Mapplethorpe: Look at the Pictures", dels aclamats directors Fenton Bailey i Randy Barbato i que es va estrenar a Sundance Film Festival aquest any.

El festival Photogenic exposa projectes fotogràfics de diversos gèneres en una trentena de comerços, locals i centres culturals i genera una ruta expositiva del 13 al 27 d'octubre. La segona edició repeteix l'escenari, el barri de Gràcia, i incorpora noves activitats dirigides al públic afí al món de la fotografia. Entre les activitats paral·leles, hi ha tallers, Drink&Click, un concurs d'Instagram i el visionat gratuït de la secció "Movistar+ Documentals" als Cines Verdi Park de Barcelona, que allotjaran una petita exposició dels films al hall.

 

DIMARTS, 18 D'OCTUBRE, 22.00

"COLA, COLITA, COLASSA (ODA A BARCELONA)"

Direcció: Ventura Pons
2015

Sinopsi
Steve Hernández, també coneguda com a Colita, és una de les fotògrafes més famoses de la Barcelona del segle XX. Les seves amigues Teresa Gimpera, Maruja Torres, Rosa Regàs o Pilar Aymerich representen tota una generació: La Gauche Divine.

Un homenatge a  Barcelona per part de Ventura Pons rodat al jardí de la casa de Colita, al barri de Sants. S'hi troben en un berenar Núria Feliu, Beatriz de Moura, Anna Maio, Rosa Sender o Marta Tatjer. Parlen de la memòria, la història, la política i el sentit de l'humor, les pensions, la mort de Franco des de Bocaccio i quan la Colita va rebutjar el Premi Nacional de Fotografia atorgat pel ministre Wert.

El dimecres 26 d'octubre, la fotògrafa Colita farà la conferència "De tranquis amb Colita", en què tractarà la seva obra i la seva visió de la fotografia. Serà a Casa Gràcia (passeig de Gràcia, 116), a les 19.00.

 

 

 

DIMECRES 19 D'OCTUBRE


"LA CALLE EN UN INSTANTE"

Sinopsi
Si en comptes de fer una selfie, capgires la càmera, trobes petites històries de gent anònima, detalls de la realitat. La fotografia de carrer sempre ha existit des dels orígens de la fotografia. Amb les xarxes socials i les noves tecnologies, la fotografia torna a prendre el carrer. Fotògrafs espanyols de tres generacions mostren el seu treball i les claus per disparar.

 

 

 

"MAPPLETHORPE: LOOK AT THE PICTURES"

Direcció: Fenton Bailey i Randy Barbato
Estats Units, 2016
No recomanada per a menors de 18 anys

Aquest és el sisè documental dels directors estrenat a Sundance Film Festival 2016. També s'ha projectat a la Berlinale BFI Flare, el London LGBT Film Festival.

Sinopsi
Primer documental sobre el controvertit fotògraf Robert Mapplethorpe, vint-i-cinc anys després de la seva mort. Els directors van tenir accés il·limitat als arxius i l'obra de l'artista. També compten amb testimonis dels seus familiars i amics, tot i que la veu més important és la del mateix Mapplethorpe, a partir d'una sèrie d'entrevistes redescobertes.

 

 

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
tv3.cat/documentals 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

Anar al contingut