Harry Dean Stanton i Natassia Kinski
Harry Dean Stanton i Natassia Kinski
Diumenge, a les 22.00, al 33

"París, Texas", a "Cinema VOS"

Una pel·lícula de Wim Wenders protagonitzada per Harry Dean Stanton i Natassia Kinski amb música de Ry Cooder

El 9 de desembre, a partir de les 22.00, el 33 emet "París, Texas", una nova pel·lícula de l'espai "Cinema VOS", que recull el millor cinema en versió original.

"París, Texas" va ser el film revelació del Festival de Canes del 1984, acollit amb una salva d'aplaudiments. No hi va haver cap dubte d'atorgar la Palma d'Or a aquesta història d'un home que es busca a si mateix i el seu passat per les rutes d'Amèrica. "París, Texas" és un film d'una gran riquesa visual que parla de sentiments i d'emocions, de l'amor i de les seves limitacions. Un film en què els personatges ploren i fan plorar. Sam Shepard, un dels escriptors més suggestius de la seva generació (Premi Pulitzer,1979) i actor en mitja dotzena de films, va escriure la història feta a la mida de Wenders, que va comptar amb l'ajuda inestimable de la fotografia de Robby Muller, amb la sòbria interpretació de Harry Dean Stanton i la molt convincent presència de Nastassia Kinski.

Sinopsi

Un home solitari camina pel desert de Texas. Fa quatre anys que roda pel món, lluny del seu fill i separat de la dona. Pas a pas s'anirà descobrint l'enigma d'aquest personatge. A mesura que va recuperant els records, es troba amb els familiars i el fill, que tenia tres anys quan el va veure per última vegada. En la nova relació pare-fill hi haurà recels, dubtes, massa buits, però els unirà la singular aventura d'anar a buscar la Jane, la dona que els fa falta.

Fitxa tècnica

Direcció: Wim Wenders
Intèrprets: Harry Dean Stanton (Travis), Nastassia Kinski (Jane), Dean Stockwell (Walt), Aurore Clément (Anne), Hunter Carson (Hunter), Bernhard Wicki (doctor Ulmer)
Idioma versió original: anglès
Producció: Argos Films, Road Movies, Westdeustcher Rudfunk, Channel Four i Pro-Ject Film, 1984 (Gran Bretanya, França i Alemanya)
Durada: 138 minuts
Guió: Sam Shepard
Fotografia: Robby Muller (color)
Música: Ry Cooder

Anar al contingut