27 de març, París

"Oleg y las raras artes", premiada a Cinéma du Réel

El llargmetratge d'Andrés Duque va ser guardonat al Festival International de Films Documentaires celebrat a París amb una menció especial i el premi a la banda sonora. El singular pianista rus Oleg Nikolaevitx Karavaitxuk protagonitza aquesta producció d'Intropía Media, Estudi Playtime i Lluís Miñarro, amb la col·laboració de TV3, que ja va ser premiada a Punto de Vista, el Festival Internacional de Cine Documental de Navarra.
"Oleg y las raras artes", d'Andrés Duque

"Oleg y las raras artes", d'Andrés Duque

El documental d'Andrés Duque va ser guardonat el 27 de març passat a Cinéma du Réel, el Festival International de Films Documentaires, amb una menció especial i un premi per la banda sonora. "Oleg y las raras artes" es va estrenar a l'IFFR, l'International Film Festival Rotterdam, i va obtenir el premi a la millor pel·lícula a Punto de Vista, el Festival Internacional de Cine Documental de Navarra, el febrer d'aquest any. Pròximament es podrà veure a D'A, el Festival Internacional de Cinema d'Autor de Barcelona.

Dirigida pel cineasta hispanoveneçolà Andrés Duque, conegut per "Iván Z" o "Color perro que huye" i Premi Ciutat de Barcelona per "Ensayo final para utopía", és una producció d'Intropía Media, Estudi Playtime i Lluís Miñarro amb la col·laboració de TV3.

 

Sinopsi
Oleg Nikolaevitx Karavaitxuk, als seus 89 anys, continua sent una figura controvertida i enigmàtica per a la cultura russa. Qui és aquest home que sembla tret d'un conte de Gógol? És potser un servent del tsar Nicolau II, a qui li va ser confiat el piano del palau per mantenir viu l'esperit d'altres temps? Karavaitxuk desafia amb el seu art la identitat del seu país transformant-se i reinventant-se a cada instant.


 

 

Andrés Duque, director
Cineasta hispanoveneçolà, de caràcter experimental. El seu treball més conegut és "Iván Z", un retrat del director de culte Iván Zulueta, treball nominat al millor curtmetratge documental als Premis Goya el 2004. El 2011 va realitzar el seu primer llargmetratge, "Color perro que huye", estrenat a l'International Film Festival Rotterdam. Dos anys més tard, va rebre el Premi Ciutat de Barcelona per la pel·lícula "Ensayo final para utopia".

Filmografia
Iván Z (2004)
Paralelo 10 (2005)
Landscapes in a Truck (doc)
La constelación Bartleby (2007)
Life Between Worlds Not in Fixed Reality (2008)
All You Zombies (2008)
No es la imagen es el objeto (2009)
Color perro que huye (2011)
Ensayo final para utopía (2012)
Primeros síntomas (2015)
Oleg y las raras artes (2015)
Las manos de Nastasia (2015)
Una película recordada (2015)

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat