13 de febrer, Navarra

"Oleg y las raras artes" guanya el Gran Premi Punto de Vista a la millor pel·lícula

El documental d'Andrés Duque aconsegueix el premi a la millor pel·lícula a Punto de Vista, el Festival Internacional de Cine Documental de Navarra, on es va estrenar a Espanya després de la "première" mundial a l'IFFR, l'International Film Festival Rotterdam. És una producció d'Intropía Media, Estudi Playtime i Lluís Miñarro amb la col·laboració de TV3.
"Oleg y las raras artes", d'Andrés Duque

"Oleg y las raras artes", d'Andrés Duque

"Oleg y las raras artes" ha estat guardonat amb el Gran Premi Punto de Vista a la millor pel·lícula "per la seva innovadora, coherent i sensible aproximació al retrat d'un artista", el llegendari pianista rus Oleg Nikolaevitx Karavaitxuk. El documental competia amb vuit llargmetratges a la secció oficial La Región Central de la 10 edició de Punto de Vista, el Festival Internacional de Cine Documental de Navarra, que s'ha celebrat a Pamplona del 8 al 14 de febrer. Aquest festival va ser el marc de la seva estrena a Espanya, després de participar en la selecció oficial "Voices Main Programme2016" de l'IFFR, l'International Film Festival Rotterdam

Dirigida pel cineasta hispanoveneçolà Andrés Duque, conegut per "Iván Z" o "Color perro que huye" i Premi Ciutat de Barcelona per "Ensayo final para utopía", és una producció d'Intropía Media, Estudi Playtime i Lluís Miñarro amb la col·laboració de TV3.

 

Sinopsi
Oleg Nikolaevitx Karavaitxuk, als seus 89 anys, continua sent una figura controvertida i enigmàtica per a la cultura russa. Qui és aquest home que sembla tret d'un conte de Gógol? És potser un servent del tsar Nicolau II, a qui li va ser confiat el piano del palau per mantenir viu l'esperit d'altres temps? Karavaitxuk desafia amb el seu art la identitat del seu país transformant-se i reinventant-se a cada instant.


 

 

 

Premis
Millor pel·lícula, Punto de Vista, Festival Internacional de Cine Documental de Navarra, 2016


Andrés Duque, director
Cineasta hispanoveneçolà, de caràcter experimental. El seu treball més conegut és "Iván Z", un retrat del director de culte Iván Zulueta, treball nominat al millor curtmetratge documental als Premis Goya el 2004. El 2011 va realitzar el seu primer llargmetratge, "Color perro que huye", estrenat a l'International Film Festival Rotterdam. Dos anys més tard, va rebre el Premi Ciutat de Barcelona per la pel·lícula "Ensayo final para utopía".

Filmografia
Iván Z (2004)
Paralelo 10 (2005)
Landscapes in a Truck (doc)
La constelación Bartleby (2007)
Life Between Worlds Not in Fixed Reality (2008)
All You Zombies (2008)
No es la imagen es el objeto (2009)
Color perro que huye (2011)
Ensayo final para utopía (2012)
Primeros síntomas (2015)
Oleg y las raras artes (2015)
Las manos de Nastasia (2015)
Una película recordada (2015)
 

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat